ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας: Κατάρρευση και υπονόμευση για τον τοπο μας το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ΤΕΙ

Share

 

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ

Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εκτυλίσσεται μια κατάφωρη αδικία που υποσκελίζει  την πόλη, αλλά και ολόκληρο το Νομό μας. Είναι γνωστή πλέον σε όλους μας η προχειρότητα και η έλλειψη συντονισμού στον τρόπο με τον οποίον διαχειρίζονται καίρια ζητήματα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την συγχώνευση του Τ.Ε.Ι. και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας φαίνεται να οδηγεί την Καρδίτσα στο περιθώριο και η εφαρμογή του θα επιφέρει σημαντικές απώλειες.  Η μεταφορά του τμήματος  Διατροφής και Διαιτολογίας ενός τμήματος με υψηλή ζήτηση, η άγνωστη τύχη του τμήματος Δασοπονίας καθώς και η υποβάθμιση του τμήματος Τεχνολογίας ξύλου και επίπλου σε διετούς φοίτησης (δηλαδή επιπέδου ΙΕΚ) αποτελεί σοβαρό πλήγμα. Επιπρόσθετα το γεγονός ότι δεν δημιουργείται έδρα σχολής στην Καρδίτσα έχει ως αποτέλεσμα τα τμήματα να παραμένουν στην πόλη μας υπό την αιγίδα της εκάστοτε πρυτανικής αρχής  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα. Βέβαια μέσα σε όλο αυτό το κλίμα η κυβέρνηση τάζει την ίδρυση ενός νέου τμήματος Δημόσιας Υγείας χωρίς να διευκρινίζει τον τρόπο και τους όρους λειτουργίας του.

Είναι παράλογη η επιμονή της κυβέρνησης να θέλει να διαλύσει και να εξαφανίσει από την πόλη μας το δυναμικότερο τμήμα του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Ακόμη πιο άσχημο όμως είναι ότι οι τρεις εκλεγμένοι από τον λαό της Καρδίτσας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέστησαν στις συσκέψεις των φορέων του Νομού μας, οι οποίοι ομόφωνα και απερίφραστα καταδίκασαν τα όσα συμβαίνουν. Οι εκπρόσωποι  του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα φαίνεται να είναι κατώτεροι των περιστάσεων και έχουν χάσει παντελώς το σφυγμό της κοινωνίας μας.

Εμείς ως νέοι αυτού του τόπου στεκόμαστε ενάντια σε αυτήν την αδικία και τους υποστηρικτές της. Με αίσθημα ευθύνης προτρέπουμε όλους και όλες να αγωνιστούν για το δίκαιο και την προάσπιση των κοινών συμφερόντων της κοινωνίας της Καρδίτσας.

Λέμε ΟΧΙ στο μαρασμό και το μπάχαλο της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δείτε επίσης