Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και μη στο Μουζάκι (160 φωτο)

Share

 

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και μη – International Dance Festival Disability

Όσοι συμμετείχαν την Παρασκευή 18 Μαΐου στις εκδηλώσεις του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη – International Dance Festival Disability, οι οποίες έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο του Μουζακίου, είχαν την τύχη να απολαύσουν χορογραφίες υψηλής αισθητικής ποιότητας και σπάνιες εκτελέσεις και ερμηνείες που εκτέλεσαν ομάδες ατόμων με αναπηρία από πολλά μέρη της Ελλάδας, από την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία κ.ά, αλλά και το καταπληκτικό Grupo B, από τη Μαδρίτη της Ισπανίας, το οποίο άνοιξε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα τριών Υπουργείων: του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και το υποστηρίζουν ευγενικά η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η ΠΕΔ Θεσσαλίας, ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, η Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου. Πλήθος χορηγών από το Μουζάκι, την Καρδίτσα και πολλές περιοχές της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδας στηρίζουν ηθικά και οικονομικά αυτή την πρωτοποριακή διοργάνωση. Το φεστιβάλ αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων Πανελλήνιων Συναντήσεων Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων Χορού που διοργανώνει κάθε χρόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια η γνωστή ανά το πανελλήνιο ομάδα «Δρυάδες Εν Πλώ», της οποίας ψυχή είναι η κ. Μαρία Καραπαναγιώτη.

Οι παρουσιαστές – εμψυχωτές του προγράμματος Κατερίνα Σταθοπούλου και Γιώργος Καπουτζίδης έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό μεταφέροντας στο κοινό και στα μέλη των ομάδων τον ενθουσιασμό και τα έντονα και πρωτόγνωρα συναισθήματα τους. Την έναρξη του Φεστιβάλ χαιρέτησαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, ο Δήμαρχος Μουζακίου κος Κωτσός και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Το πρόγραμμα έκλεισε η γνωστή ερμηνεύτρια με τη χαρακτηριστική ζεστή φωνή Αλίκη Καγιαλόγλου, την οποία συνόδευσε στο πιάνο ο Αλέξανδρος Αβδελιώδης. Ερμήνευσαν τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου, που όλοι γνωρίζουμε και απολαμβάνουμε των γνωστών μεγάλων ελλήνων μουσικών δημιουργών, του Μάνου Χατζηδάκη, του Μίκη Θεοδωράκη κ.ά.

Οι σπάνιες εκπλήξεις και ο θαυμασμός ήρθαν, όμως, στο τέλος της βραδιάς, στο δείπνο που παρέθεσε η οργανωτική επιτροπή στο πολύ ωραίο περιβάλλον του ξενοδοχείου Mouzaki Pallas. Οι συμμετέχοντες, εκτός από την απόλαυση των γευστικών εδεσμάτων, είχαν την ευκαιρία να λικνιστούν στους ρυθμούς της μουσικής και να θαυμάσουν τις χορευτικές και εκφραστικές ικανότητες των ατόμων με αναπηρία, ιδιαίτερα εκείνων με σύνδρομο Down.

[RPG id=69680]

Δείτε επίσης