Μεγάλο έργο ύδρευσης για όλα τα χωριά του Δ. Τρικκαίων

Share

.

 Με 1,8 εκατ. € υλοποιείται ο τηλε-έλεγχος όλων των δικτύων ύδρευσης

 Ένα πολύ μεγάλο έργο, που καθιστά τους κατοίκους των χωριών, ισότιμους ως προς υπηρεσίες της ΔΕΥΑΤ, με τους κατοίκους των Τρικάλων, εγκρίθηκε για τη ΔΕΥΑΤ. Η δημοτική επιχείρηση, όπως γνωστοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, εντάχθηκε οριστικά στο πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) του ΕΣΠΑ 2014-2020 για ένα συγκεκριμένο έργο: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΛΗΘΑΙΩΝ, ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΕΣΤΙΑΙΩΤΙΔΟΣ, ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΛΥΒΙΩΝ, ΚΑΛΛΙΔΕΝΔΡΟΥ, ΦΑΛΩΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΖΙΑΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ».

 Το έργο αυτό έχει προϋπολογισμό 1.856.788,40 (μαζί με το ΦΠΑ) και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα της επιχείρησης για τους κατοίκους όλων ανεξαιρέτως των χωριών του Δήμου Τρικκαίων. Πρόκειται, δηλαδή, για το έργο που εισάγει σε όλα τα χωριά του Δήμου, το σύστημα τηλε-ελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών δικτύων στα συστήματα και τους αγωγούς της ΔΕΥΑΤ. Αφορά, επομένως, στο σύστημα που ήδη διαθέτει η πόλη των Τρικάλων και θα βοηθά τους εργαζόμενους της επιχείρησης, να βλέπουν τη λειτουργία του συστήματος ύδρευσης σε υδατόπυργους, δεξαμενές και γεωτρήσεις. Όταν, για παράδειγμα, υπάρξει κάποια βλάβη στην υδατοδεξαμενή, το σύστημα αντιλαμβάνεται εκ των προτέρων τη μείωση της πίεσης, οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΤ σπεύδουν και αμέσως διορθώνουν τη βλάβη. Το ίδιο συμβαίνει και με τυχόν διαρροές σε αγωγούς ύδρευσης σε κάποιο σημείο εντός του χωριού ή στη «διαδρομή» του νερού από ένα χωριό σε ένα άλλο.

Επομένως, ανά πάσα στιγμή θα γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, εάν και πού υπάρχει πρόβλημα με το νερό που πίνουν οι κάτοικοι των 33 χωριών του Δήμου Τρικκαίων. Είναι, δε, πιθανό, οι κάτοικοι να μην αντιλαμβάνονται καν την ύπαρξη προβλήματος, αφού θα σπεύδουν οι εργαζόμενοι να το επιλύσουν, μόλις θα ειδοποιούνται από τα σύγχρονα συστήματα. Ετσι, υπάρχει, και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, και μείωση κόστους για την επιχείρηση και, κατ’ επέκταση, βελτίωση των οικονομικών της ΔΕΥΑΤ.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Τάκης Παζαΐτης τόνισε ότι «έχει σημασία να ολοκληρώνονται έργα της επιχείρησης, δείχνοντας με τον τρόπο αυτόν τη μέριμνα για τους κατοίκους όλου του Δήμου». Ενώ ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, επεσήμανε ότι, με το έργο, που υποβλήθηκε πριν δύο χρόνια προς έγκριση, «αποτελεί σημείο τομής για τα χωριά του Δήμου μας, αφού πλέον, δίνει δυνατότητες που δεν υπήρχαν και βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες για τους κατοίκους».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Δείτε επίσης