2018 με το βλέμμα στην παράδοση οι Αργιθεάτες των Τρικάλων

<

Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο έδωσαν το δυναμικό παρόν τα μέλη του Συλλόγου.

 Ήταν ένα  αντάμωμα των μελών  του Συλλόγου, που αντάλλαξαν ευχές για τη νέα τη χρονιά . θυμήθηκαν τα παλιά και ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Συλλόγου. 4-02-2018 οι Αργιθεάτες των Τρικάλων συγκεντρώθηκαν στο ‘’σπίτι των Αργιθεατών’’  στη Βαλαωρίτου 16, έγινε το αδιαχώρητο.Εδώ και πέντε χρόνια έχει καθιερωθεί η κοπή πίτας να γίνεται  στην αίθουσα του Συλλόγου.

Τους καλεσμένους καλωσόρισε η πρόεδρος του Συλλόγου η οποία ευχήθηκε σ΄΄ολους καλή και αποδοτική χρονιά για τον τοπικό πολιτισμό που, όπως είπε,αποτελεί το καταφύγιο για το αύριο του τόπου και του λαού.Χωρίς την παράδοση, Χωρίς ήθη και έθιμα χωρίς όλα αυτά που συνθέτουν την τοπική πολιτιστική ταυτότητα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

 Η εκδήλωση άρχισε με το τραγούδι ‘’φίλοι μ΄καλώς ορίσατε’’ από τη χορωδία του Συλλόγου.Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Δημήτριος Ζιώγας με πολλές ευχές. Η Πόεδρος του Συλλόγου διηγήθηκε την ιστορία της βασιλόπιτας.Η πίτα περιείχε τρία όχι φλουριά,αλλά αντικείμενα από τη σοδειά των Αργιθεατών ένα φασόλι, ένα καλαμπόκι και ένα ρεβίθι,το καθ΄΄ένα αντιστοιχούσε σε 10 ευρώ.

Τυχεροί της χρονιάς ήταν η κ. κωφού Ιουλία και η κ. Κατερίνα Τσαρούχα.

Η πίτα ήταν προσφορά του ‘’Πράσινου Μύλου’’ ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σταμάτη Σωτήριο.       Η επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου είναι το ‘’απογευματινό’’ που θα πραγματοποιηθεί  στις 25-02-2018 ημέρα Κυριακή και ώρα 5  το απόγευμα στο ξενοδοχείο  ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΩΝ.

 Έλλη Τσιρογιάννη

Πρόεδρος του Συλλόγου


Total
0
Shares
Previous Article

Αποκριάτικο πάρτι του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου

Next Article

Εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου σπουδών ενηλίκων


Total
0
Share