Τοποθέτηση Κώστα Τσιάρα για το κοινωνικό μέρισμα στη συζήτηση του νομοσχεδίου

Share

Κώστας Τσιάρας: «Η κυβέρνηση διανέμει το κοινωνικό μέρισμα άπαξ, για να περικόψει άπαξ δια παντός το ΕΚΑΣ και άλλες κοινωνικές δαπάνες»

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα βάζει τα λίγα στη μία τσέπη των πολιτών και παίρνει τα πολλά από την άλλη». Αυτό υποστήριξε από το Βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της  Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι  «το Υπουργείο Οικονομικών διανέμει άπαξ το κοινωνικό μέρισμα, αλλά περικόπτει άπαξ δια παντός κρίσιμες κοινωνικές δαπάνες, όπως τις φοροαπαλλαγές για τις ιατρικές δαπάνες και το ΕΚΑΣ, το οποίο αφορά χιλιάδες αδύναμους συμπολίτες μας».

«Ακούσαμε σήμερα το απίστευτο. Ο κύριος Πρωθυπουργός εγκάλεσε τη Νέα Δημοκρατία για λαϊκισμό! Πραγματικά είναι να απορεί κανείς, και να αναρωτιέται αν όντως αυτό που ζούμε είναι πραγματικό ή είναι κάτι το οποίο ανάγεται στη σφαίρα του ονείρου ή στη σφαίρα και μιας άλλης πραγματικότητας. Πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι είστε η Κυβέρνηση, δεν είστε η Αντιπολίτευση. Προφανώς ξέχασε ο Πρωθυπουργός, όπως ξέχασαν και οι αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί και κύριοι Βουλευτές της Συμπολίτευσης, ότι εξελέγησαν λέγοντας ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που κάνουν και ότι έδωσαν υποσχέσεις που ποτέ δεν συναντήθηκαν με την πραγματικότητα»  είπε ο κ. Τσιάρας απευθυνόμενος στους Βουλευτές της Συμπολίτευσης και τον Πρωθυπουργό που προηγήθηκε στο Βήμα της Βουλής.

Παράλληλα, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε τα κοινοβουλευτικά ολισθήματα στα οποία η υποπίπτει η κυβέρνηση κατά τη νομοθετική διαδικασία. «Πριν μερικές ημέρες ήρθε το νομοσχέδιο για το κοινωνικό επίδομα ως υπερεπείγον. Μάλιστα, υπήρχε η συζήτηση ότι έπρεπε οπωσδήποτε να ψηφιστεί την επόμενη ημέρα. Τελικά το υπερεπείγον νομοσχέδιο φτάσαμε να ψηφιστεί πέντε ημέρες μετά. Και, ω του θαύματος, ακόμα και οι νομοτεχνικές βελτιώσεις, οι οποίες, υποτίθεται, έπρεπε να δοθούν την επόμενη ημέρα, ήρθαν μόλις τρεις ώρες νωρίτερα για να παρουσιαστούν στο Σώμα του ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως και η τροπολογία με την οποία οι κύριοι συνάδελφοι της Συμπολίτευσης υιοθετούν τον τρόπο με τον οποίο δίνονται οι αποζημιώσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο κ. Τσιάρας ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία ψηφίζει τις διατάξεις για το κοινωνικό μέρισμα καθώς και την τροπολογία για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής, τη Σύμη και τις άλλες πληγείσες περιοχές, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η κυβέρνηση  πρέπει να γνωρίζει ότι, ακόμα σήμερα, εκατόν δύο επιχειρήσεις στη Σκόπελο περιμένουν τις αποζημιώσεις τους από τις καταστροφές του 2015».  

Δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώ

Δείτε επίσης