Μεγάλη η συμμετοχή των σχολείων του Δήμου Καρδίτσας στο Let’s Do It Greece

Share

Ευχαριστήρια δήλωση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Παν. Μαντζιάρα για τους 2000 μαθητές 19 σχολικών συγκροτημάτων που με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου πραγματοποίησαν εθελοντικούς καθαρισμούς προαυλίων, αλλά και παρακείμενων στα σχολεία τους κοινόχρηστων χώρων 

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καρδίτσας στην πανελλαδική δράση “Εβδομάδα Εθελοντισμού  Let’s Do it Greece”. Τα σχολεία υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στη δράση μέσω του Δήμου για την εβδομάδα 27/3-2/4.  Περίπου 2000 μαθητές 19 σχολικών συγκροτημάτων με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους οργάνωσαν εθελοντικούς καθαρισμούς στα προαύλια των σχολείων τους και σε παρακείμενους κοινόχρηστους χώρους (πλατείες, αλσύλλια, γήπεδα κ.α.).

Τις δράσεις αυτές υποστήριξε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου παρέχοντας τα απαραίτητα υλικά (γάντια, σακούλες κ.α.) μέρος των οποίων διατέθηκαν από τον κεντρικό χορηγό του Let’s Do It Greece που ήταν η εταιρεία Sanitas και τον τοπικό χορηγό που ήταν το Φαρμακείο Κεφαλά.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Παν. Μαντζιάρας δήλωσε σχετικά με την υλοποίηση των δράσεων:

“Με την ολοκλήρωση της “Εβδομάδας Εθελοντισμού  Let’s Do it Greece”στα σχολεία του Δήμου Καρδίτσας αλλά και των δράσεων εθελοντικού καθαρισμού που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Απριλίου θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ δημόσια τους 2000 μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου για την μαζική και ενθουσιώδη συμμετοχή τους. Η ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας ξεπέρασε κάθε προσδοκία και η ευαισθησία που επέδειξαν οι μικροί μαθητές για το περιβάλλον και την καθαριότητα μας γεμίζει  με αισιοδοξία.

Ευχαριστώ επίσης όλους τους μαζικούς φορείς, αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά για τη συμμετοχή τους στις δράσεις της περασμένης Κυριακής , οι οποίες απέδειξαν οτι ο εθελοντισμός, η διάθεση προσφοράς και η περιβαλλοντική ευαισθησία κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Τέλος θα ήταν παράλειψή μου αν δεν ευχαριστούσα  τους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας για την υποστήριξη των δράσεων και ιδιαίτερα την επόπτρια κ. Ευαγ. Μεσιακάρη που είχε την μεγαλύτερη ευθύνη του συντονισμού τους.”

Δείτε επίσης