Το ΠΟΤΑΜΙ: Πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσουμε σοβαρά για τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ

Share

Η φοιτητική παράταξη της ΟΝΝΕΔ και της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαίωσε άλλη μια φορά χθες κάτι που όλοι μας γνωρίσαμε από το πρώτο έτος της εγγραφής μας στο πανεπιστήμιο. Κάτι που μάθαμε από το πρώτο «καλησπέρα, είστε για εγγραφή;» που μας είπε η καλλίγραμμη “κολλητή” μας όταν πρωτοπατήσαμε το πόδι μας έξω από το λεωφορείο που μας πήρε από το σπίτι μας για να μας πάει εκεί που ανυπομονούσαμε από μαθητές να πάμε. Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης άνοιξε τα μητρώα της για τις εγγραφές φοιτητών και μαζί με αυτά ανοίξανε και κεφάλια. Οι τσαμπουκάδες, οι χειροδικίες, τα αίματα, η επέμβαση της αστυνομίας και τα νοσοκομεία, ήταν μερικά από τα στοιχεία που συνέθεσαν τη χθεσινή πραγματικότητα της «γαλάζιας» νεολαίας.

Ίσως θα έπρεπε να μας αφήσει αδιάφορους. Ίσως, πάλι, θα έπρεπε απλά να γελάμε με τη σήψη μιας κομματικής νεολαίας που ιστορικά διέλυσε την πολιτική σκέψη των φοιτητών και κατακρεούργησε την ενασχόληση με το πανεπιστήμιο, την εκπαίδευση, την κοινωνία. Όμως όχι. Στεναχωριόμαστε. Γιατί σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, σε μια κοινωνία που βράζει από ανάγκη για αλλαγή, σε μια χώρα που ψάχνει με αγωνία το νέο, κάποιοι μένουν φυλακισμένοι στο πιο σκοτεινό παρελθόν τους. Και σε αυτό το παρελθόν σέρνουν και καλοπροαίρετους νέους που από την πρώτη μέρα της ανεξάρτητης ζωής τους παρασύρονται σε ένα «παιχνίδι παραγόντων» από το οποίο δεν ξεφεύγουν ποτέ.

Για αυτούς στεναχωριόμαστε. Για τους νέους, τους 18άρηδες, οι οποίοι -θέλοντας από κάπου να πιαστούν πριν πατήσουν στα πόδια τους- καταλήγουν, χωρίς να το καταλάβουν, να είναι νούμερα σε καρτέλες φοιτητοπατέρων, γραμματέων και βουλευτάδων. Καταλήγουν «ανεπαισθήτως» να φοράνε μπλουζάκια, τραγουδώντας ποδοσφαρικά συνθήματα. Καταλήγουν να χτυπάνε τύμπανα, υποδεχόμενοι τον αρχηγό τους. Για τους άλλους, τους μικρομέγαλους παράγοντες του τσαμπουκά και της μαγκιάς, ούτε χαιρόμαστε ούτε και θα κλάψουμε. Ας κάνουν ό,τι τους φωτίσει ο Θεός της παράταξής τους.

Στο τέλος της ημέρας, μένει το επιμύθιο. Χθες υπήρξε μια νεολαία η οποία, επιχειρώντας να κάνει εγγραφές φοιτητών στα μητρώα της, κατέληξε να συζητάει με την αστυνομία και να σκουπίζει αίματα από τα πατώματα των γραφείων της. Χθες, όμως, υπήρξε και μια άλλη νεολαία, η οποία με ηλεκτρονική ψηφοφορία επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στα εκλεγμένα -από το τελευταίο συνέδριο- μέλη της. Η πρώτη ήταν η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας. Η δεύτερη η νεολαία του Ποταμιού.

Αυτά σας καταθέτουμε κι ας τα φιλτράρει ο καθένας όπως επιθυμεί.

Δείτε επίσης