Πραγματοποιήθηκε, στο Βουργαρέλι του Δήμου Κεντρικών Tζουμέρκων η συνάντηση των δημάρχων της Πίνδου

Share

Πραγματοποιήθηκε, στο Βουργαρέλι του Δήμου Κεντρικών Tζουμέρκων, στις 21-10-2016, η συνάντηση των δημάρχων της Πίνδου με θέμα την πρωτοβουλία των ΟΤΑ για ένα πιλοτικό σχέδιο για την Πίνδο.

Την ευθύνη διοργάνωσης της 3ης Συνάντησης των Δημάρχων των ΟΤΑ της Πίνδου, είχε ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης και ήταν απολύτως επιτυχής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων ο δήμαρχος Μαρίνος Γαρνέλης, οι αντιδήμαρχοι Νικόλαος Σιμόπουλος, Παναγιώτα Αντωνάκη και Ευαγγελία Καραγιάννη, καθώς και η πολ. μηχανικός ΤΕ Βάγια Αθανασίου.

dsc_0908

Από το Δήμο Πύλης, ο δήμαρχος Κώστας Μαράβας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Τόλιας, Αθανάσιος Κωστάκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αθανάσιος Γιαννωτάκης, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πύλης Μαρίνα Πανάγου και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μυροφύλλου Γεώργιος Ράπτης.

dsc_0906

Από το Δήμο Αργιθέας, ο δήμαρχος Λάμπρος Τσιβόλας, οι αντιδήμαρχοι Αθανάσιος Καραγεώργος και Βασίλειος Στεργίου και από το δήμο Αγράφων ο δήμαρχος Θεόδωρος Μπαμπαλής. Από το δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη ο δήμαρχος Περικλής Μίγδος, από το δήμο Αμφιλοχίας ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σιαττής, από το δήμο Βόρειων Τζουμέρκων ο δήμαρχος Γιάννης Σεντελές και ο αντιδήμαρχος Νικόλαος Βαΐτσης. Από το δήμο Νικολάου Σκουφά ο δήμαρχος Ευστάθιος Γιαννούλης, από το δήμο Κόνιτσας ο αντιδήμαρχος Γεώργιος Καλλιντέρης. Επίσης, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γεώργιος Κωτσός.

Τη συνάντηση υποστήριξαν τα επιστημονικά στελέχη-τεχνικοί σύμβουλοι κ.κ. Βασίλειος Τσιτσιρίγκος (Δντής ΟΑΣΕ ΑΑΕ ΟΤΑ), Χρήστος Γκρέκος (Δ/ντής ΣΤΑΓΩΝ και επιστημονικός σύμβουλος στη σχεδιαζόμενη ΟΧΕ  Δυτ. Θεσσαλίας) και ο Βασίλειος Μπέλλης (Δ/ντής ΑΝΚΑ ΑΑΕ ΟΤΑ).

Οι εργασίες ξεκίνησαν με χαιρετισμό και παρουσίαση των προβλημάτων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων από τον Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων και ακολούθησε τοποθέτηση του δημάρχου Μουζακίου και προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γεωργίου Κωτσού. Ακολούθησαν τοποθετήσεις και προβληματισμοί των υπόλοιπων παρευρισκομένων δημάρχων και εκπροσώπων των δήμων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους τρόπους σχεδιασμού και προώθησης της προσπάθειας επανενεργοποίησης της ορεινής ζώνης της  Πίνδου και της ανασυγκρότησης των τοπικών παραγωγικών συστημάτων.

xartis1

Αναλυτική συζήτηση έγινε για το σύμφωνο συνεργασίας και για την υπογραφή του από τους δημάρχους. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ομόφωνη απόφαση των συμμετεχόντων στα εξής θέματα:

  • Να υπογραφεί το Σύμφωνο Συνεργασίας για την Πίνδο από τους Δημάρχους που γειτνιάζουν με την Πίνδο.
  • Οι επιστημονικοί συνεργάτες της πρωτοβουλίας κ.κ. Τσιτσιρίγκος Βασίλειος, Μπέλλης Βασίλειος και Γκρέκος Χρήστος, να προετοιμάσουν ΣΧΕΔΙΟ Υπομνήματος, το οποίο αφού οριστικοποιηθεί από τους Δημάρχους-Μέλη της πρωτοβουλίας για την Πίνδο, θα διαβιβαστεί με ευθύνη των Δημάρχων στην πολιτική ηγεσία ζητώντας ταυτόχρονα να προετοιμασθεί συνάντηση σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο. Από το Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνο Γαρνέλη προτείνεται στην ανωτέρω ομάδα να προστεθούν οι συνεργάτες Βάγια Αθανασίου και Σεραφείμ Φελέκης.

 

dsc_0907

Με το πέρας των εργασιών οι φιλοξενούμενοι Δήμαρχοι, Αυτοδιοικητικά, Αναπτυξιακά Στελέχη και Επιστημονικοί Συνεργάτες, γεύτηκαν την ηπειρώτικη φιλοξενία του Δημάρχου Μαρίνου Γαρνέλη και του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, στην Μεσούντα.

Το Γραφείο Δημάρχου

 

Δείτε επίσης