Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας για το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας

Share

iatrikos-syllogos-karditsas

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας έχει εκ του θεσμικού του ρόλου την υποχρέωση να αναλαμβάνει όλες εκείνες τις δράσεις και πρωτοβουλίες για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Έχουμε κατ’ επανάληψη ενημερώσει τα τελευταία 2 χρόνια τόσο με προσωπικές συναντήσεις όσο και με επιστολές τους Διοικητές του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, τους  Διοικητές της 5ης  Υ.Π.Ε. αλλά και το  Υπουργείο υγείας για την οριακή κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι δομές υγείας στο νομό μας, (Π.Φ.Υ, Νοσοκομείο, Ιδιωτικές Δομές), τόσο λόγω των χαμηλών δημοσίων δαπανών για την υγεία όσο και της υποστελέχωσης.

Όλες μας αυτές οι ενέργειες έχουν ανακοινωθεί στον τοπικό τύπο με αποκορύφωμα τη συνέντευξη τύπου, όπου αναλύθηκαν επακριβώς τα προβλήματα υγείας του νομού μας.

Όσον αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες με την Παθολογική Κλινική τονίζουμε για μια ακόμη φορά, πως μόνο η πρόσληψη μόνιμων γιατρών μπορεί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα. Η λύση των επικουρικών γιατρών μόνο προσωρινή μπορεί να θεωρηθεί και δε λύνει σε καμία περίπτωση το πρόβλημα.

Σε οριακό σημείο βρίσκονται και άλλες Κλινικές του Νοσοκομείου μας, όπως η Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική η οποία υπολειτουργεί εφημερεύοντας  7 ημέρες το μήνα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας υπερασπίζεται την ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου μας, δε δέχεται σε καμία περίπτωση την υποβάθμισή  του και θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να αγωνίζεται για την παροχή ασφαλούς και ποιοτικής περίθαλψης στους πολίτες.

Η επίλυση των προβλημάτων υγείας χρειάζεται σοβαρότητα αλλά και αποφασιστικότητα απ’ όλους, προκειμένου να διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου που είναι η υγεία.

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπως καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη της Παθολογικής Κλινικής.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

iatrikos-syllogos-karditsas-1

Δείτε επίσης