Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων στο 4ο Πανθεσσαλικό Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτικών Παιδικών Χορευτικών

Share

Μια μοναδική εμπειρία είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν τα μέλη ενός από τα παιδικά τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων που συμμετείχε στο 4ο Πανθεσσαλικό Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτικων Παιδικών Χορευτικών που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας της Φιλιππούπολης Λάρισας, στις 4 Ιουλίου 2016 από το 9ο Δημοτικό Σχολείο και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων, η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, ο μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Κοιλάδας «Ο Φάρος», ο πολιτιστικός σύλλογος «Ανατολική Ρωμυλία» Ευξεινούπολης Βόλου, ο σύλλογος διατήρησης και προβολής της παράδοσης της Αν. Ρωμυλίας Βόλου, Φιλοπρόοδος σύλλογος Νέας Αγχιάλου, πολιτιστικός λαογραφικός σύλλογος Τρικάλων «Ο Ασκληπιός», το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, το 9ο δημοτικό σχολείο Λάρισας, 21ο δημοτικό σχολείο Λάρισας, 25ο δημοτικό σχολείο Λάρισας, 26ο δημοτικό σχολείο Λάρισας και τιμητική συμμετοχή ο πολιτιστικός λαογραφικός σύλλογος Καβακλιωτών Αιγινίου «Ανατολική Ρωμυλία».

Όλα τα χορευτικά είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί στο χώρο του 9ου Δημοτικού Σχολείου και όλα μαζί κατευθύνθηκαν προς το χώρο της πλατείας όπου τους περίμενε η εξαιρετική ορχήστρα, αλλά και η παιδική χορωδία που πλαισίωνε την έναρξη της γιορτής.

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε το τιμητικό αφιέρωμα στο σπουδαίο χοροδιδάσκαλο κ. Γιάννη Πραντσιδη, έναν άνθρωπο με σημαντική προσφορά στο Λαϊκό Πολιτισμό της χώρας μας και ιδιαίτερα στη διδασκαλία χορών της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων συγχαίρει τους διοργανωτές και τους ευχαριστεί για τη δυνατότητα που έδωσαν στους νεαρούς χορευτές να κοινωνήσουν τον ιδιαίτερο πολιτισμό της συγκεκριμένης περιοχής.

Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων 2

Δείτε επίσης