Με πρωτοφανή συμμετοχή κόσμου και τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι φετινές θεματικές εκδηλώσεις του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων

Share

Με θέμα: “Το όνειρο του παιδιού είναι η Ειρήνη”.

Συμπληρώνοντας 40 χρόνια ζωής και δράσης στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου ο Σύλλογος αφιέρωσε τις κορυφαίες ετήσιες εκδηλώσεις του σε μια από τις βασικές καταστατικές αρχές του, την Ειρήνη των ανθρώπων και των λαών που αποτελεί παράλληλα ιδανικό, αλλά και ζητούμενο του καιρού μας!

Μέσα από τις αφηγήσεις κειμένων της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας που απέδωσαν μοναδικά η ηθοποιός Σωτηρία Χρυσικοπουλου και ο θεατρολόγος Ανδρέας Ζυγογιαννης, μέσα από τις μελωδίες της Μικτής Χορωδίας της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Σοφάδων υπό τη διεύθυνση του Νίκου Γιαννελου, μέσα από τις εμπνευσμένες χορογραφίες του Εργαστηρίου της κυρίας Μαρίας Καραπαναγιωτη ξεδιπλώθηκαν οι πτυχές του φετινού θέματος .

Τα μέλη του Εικαστικού Εργαστηρίου υπό τη διδασκαλία της ζωγράφου Αλέκας Κουκοσια παρουσίασαν την ετήσια ομαδική έκθεση των έργων τους και φιλοτέχνησαν το πανό με τον τίτλο της εκδήλωσης! Τα μέλη του τμήματος zumba και Latin  του Συλλόγου υπό την διδασκαλία της Βάσως Κουτσιαριδα παρουσίασαν για πρώτη φορά σε πανθεσσαλικο επίπεδο rueda de casino σε εφηβικό τμήμα.

Η εκδήλωση ωστόσο εμπλουτίστηκε με την εμφάνιση των μουσικοχορευτικών τμημάτων που παρουσίασαν στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού από το βορρά ως το νοτιότερο άκρο του Αιγαίου και από την ” καθ’ ημάς Ανατολή” ως τη Δύση. Τη συνολική επιμέλεια των παραστάσεων είχε η χοροδιδάσκαλος Κική Μαυρουδή.

Τα μουσικοχορευτικά σύνολα τις δύο μέρες συνόδευσαν οι μουσικοί:

Παπαγεωργόπουλος Αλέξανδρος , Κοσμίδης Νεκτάριος , Γκαράνης Θανάσης, Κοσμίδου Τασούλα, Κωστούλης Κώστας, Καλαμπούκας Χρήστος, Ζιώζιας Θανάσης  και Σαραντινός Βασίλης. Τις εκδηλώσεις  που πραγματοποιήθηκαν με τη συμπαράσταση του Δήμου Σοφάδων και του Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ. τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σοφάδων Θάνος Σκάρλος, ο θεματικός Αντιπεριφερειαρχης Κώστας Νουσιος , ο εντεταλμένος σύμβουλος Ορέστης Ψαχούλας, ο Αιδεσιμολογιωτατος και εκπρόσωπος της Ι.Μ. πατήρ Ηλίας Γώγος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Γ. Δεληγιάννης , εκπρόσωποι  πολλών Συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων ευχαριστεί τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στις δραστηριότητες του και όσους συμπαρίστανται κάθε φορά ηθικά και υλικά στο έργο του.

προβες-ΜΣΣ-2016-138s

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ

Δείτε επίσης