Με επιτυχία στέφθηκε η βραδιά Παραδοσιακής Μουσικής στο Μουζάκι (φωτο-video)

Share

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βραδιά Παραδοσιακής μουσικής  που διοργάνωσε η ΔΗΚΕΔΗΜ με το Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου την Παρασκευή στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους παραδοσιακούς καλλιτέχνες που κατάγονται ή διαμένουν στο Μουζάκι και υπηρετούν το δημοτικό τραγούδι. Έγινε η παρουσίαση των καλλιτεχνών αναφέροντας τη μουσική διαδρομή του καθενός και τους απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους στο παραδοσιακό τραγούδι. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν για την προσφορά τους οι μουσικοί : Κωσταρέλος Χριστόδουλος, Κωσταρέλος Βασίλειος, Κωσταρέλος Κων/νος, Ευαγγελάκης Στέλιος, Τζιαχρής απόστολος, Κίσσας Λάμπρος, Τσιάκαλος Σταύρος, Φίλος Αλέξανδρος και Λέκκος Χρήστος.

Οι απονομές έγιναν από τους επίσημους προσκεκλημένους και συγκεκριμένα από  τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βράντζα, από τους αντιδημάρχους κ. Στάθη και κα. Φασιανού, από την πρόεδρο του ΝΠΔΔ κα. Ρούσα, από την πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΜ κα. Τσιρογιάννη, από τους δημοτικούς συμβούλους κ. Τσιούμα και κα. Τσιούφη, την αρχηγό της μείζονος μειοψηφίας κα. Ντούρβα και τον πρόεδρο της Τ.Κ. Μουζακίου κ. Πούπη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος κ. Γκινής, και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Καλλιώρας, Πάντος και Γκινής.

Ακολούθησαν ερμηνείες δημοτικών τραγουδιών από τη χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, καθώς και παραδοσιακοί χοροί από το παιδικό τμήμα του χορευτικού του Αρχαιολογικού- Λαογραφικού- Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ», υπό τους ήχους των τραγουδιών που ερμήνευσαν οι μουσικοί κ. Σκότης, Μπαλογιάννης και Δ. Κωσταρέλος.

Η βραδιά έκλεισε όμορφα με τους τιμώμενους μουσικούς να ανεβαίνουν στο πάλκο, ενώ τα παιδιά του χορευτικού σήκωσαν τον κόσμο να χορέψει και να ακολουθήσει ένα μικρό γλέντι.

Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜ κα Τσιρογιάννη στο χαιρετισμό της, αφού επισήμανε το σημαντικό  ρόλο που διαδραματίζει το δημοτικό τραγούδι στο πέρασμά του στους αιώνες στο να εμψυχώνει τους Έλληνες και να τους κρατάει ενωμένους σε δύσκολους καιρούς, υποσχέθηκε ότι η ΔΗΚΕΔΗΜ θα διοργανώνει κάθε χρόνο φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής, έτσι ώστε με τον καιρό να τιμηθούν όσο γίνεται περισσότεροι καλλιτέχνες που υπηρέτησαν και υπηρετούν το δημοτικό τραγούδι.

Βραδιά Παραδοσιακής Μουσικής στο Μουζάκι

 [espro-slider id=19979]

[espro-slider id=20004]

Δείτε επίσης