Η Περιφέρεια συνεχίζει να στηρίζει τη διεθνώς διακριμένη ομάδα «Κένταυρος»

Share

  • Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει να στηρίζει τη διεθνώς διακριμένη ομάδα «Κένταυρος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  • Κώστας Αγοραστός: ««Αυτό που μετράει δεν είναι η επιθυμία σου για να νικήσεις και να πετύχεις. Όλοι έχουν τέτοιες επιθυμίες. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι η αποφασιστικότητά σου να δουλέψεις σκληρά για να εκπληρώσεις την επιθυμία σου να πετύχεις»

Με την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας η ομάδα «Κένταυρος» φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανεβάζει τον πήχη και συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του διαρκώς βελτιούμενου μονοθέσιου αυτοκινήτου το οποίο διαπρέπει διεθνώς σε διαγωνιστικές διαδικασίες.

Οι φοιτητές – μέλη της ομάδας κ.κ. Κυριάκος Τσαμαντουρίδης και Θοδωρής Αλιμονάκης, επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό προκειμένου να τον ενημερώσουν για την πρόοδο αλλά και τα μελλοντικά πλάνα του φιλόδοξου αυτού προγράμματος. Επιπρόσθετα, ευχαρίστησαν τον κ. Αγοραστό που πίστεψε από την αρχή στην προσπάθειά τους, αλλά και για την οικονομική στήριξη που παρείχε η Περιφέρεια χωρίς την οποία δεν θα προχωρούσε η ερευνητική διαδικασία, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση από την ομάδα του μονοθέσιου.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας συνεχάρη τους φοιτητές για την προσπάθεια αλλά και τις διεθνείς διακρίσεις τους, οι οποίες μάλιστα έρχονται σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα και με λίγα εφόδια.

Συγκεκριμένα ο κ. Αγοραστός δήλωσε τα εξής: «Οι φοιτητές που συμμετέχουν στην ομάδα «Κένταυρος» αποτελούν λαμπρό παράδειγμα για το πώς η χώρα μας μέσα από τους νευραλγικούς τομείς της έρευνας και της καινοτομίας μπορεί να δημιουργήσει ανάσες προόδου και ελπίδας.

Ενθαρρύνουμε με κάθε τρόπο λοιπόν προσπάθειες που δημιουργούν ερευνητικές και επενδυτικές θέσεις εργασίας αλλά και προοπτικές αξιοποίησης του παραγόμενου προϊόντος. Πολύ περισσότερο όταν αυτές οι προσπάθειες προέρχονται από το δικό μας πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και από νέους ερευνητές που αποτελούν φορείς νέων ιδεών.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σ’ αυτά τα παιδιά που με λίγα κάνουν πολλά και αποδεικνύουν στην πράξη πως ενωμένοι οι έλληνες πετυχαίνουμε θαύματα.

Τους στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή. Αποτελεί χρέος και ηθική υποχρέωση για εμάς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια, ακόμη και σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Τους εύχομαι πάντα επιτυχίες και τους θυμίζω τα λόγια του έλληνα συγγραφέα Μανώλη Δουκίδη: «Αυτό που μετράει δεν είναι η επιθυμία σου για να νικήσεις και να πετύχεις. Όλοι έχουν τέτοιες επιθυμίες. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι η αποφασιστικότητά σου να δουλέψεις σκληρά για να εκπληρώσεις την επιθυμία σου να πετύχεις».

Η ΟΜΑΔΑ «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ»

Η «Centaurus Racing Team» συστάθηκε το 2009 από προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στόχος της ομάδας είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός μονοθέσιου αυτοκίνητου ικανό να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο φοιτητικό διαγωνισμό για μηχανικούς, τον Formula Student.

Η centaurus Racing Team προπαθεί να παραβρίσκεται και να συμμετέχει σε όσο δυνατόν περισσότερες διοργανώσεις, τόσο μηχανοκίνητου αθλητισμού όσο και επιστημονικού ενδιαφέροντος. Επίσης, διοργανώνει παρουσιάσεις ώστε να προβάλει το έργο, τις επιτυχίες, τους στόχους της και όσους την έχουν υποστηρίξει.

Με τη πολύτιμη βοήθειά της Περιφέρειας Θεσσαλίας η ομάδα προμηθεύτηκε καίρια εξαρτήματα για τη βελτιστοποίηση του μονοθέσιου Nessus R. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να διαγωνιστεί για πρώτη φορά σε έναν από τους απαιτητικότερους διαγωνισμούς, το Formula Student Germany.

Η παρουσία της ομάδας δεν πέρασε απαρατήρητη διεθνώς, καθώς μηχανικός της Ferrari, χαρακτήρισε τον Χείρωνα ως ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα ομάδας που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο υψηλότερο επίπεδο του διαγωνισμού.

Ο στόχος για το 2016 είναι δημιουργία του εξ ολοκλήρου νέου, τρίτου μονοθέσιου αυτοκινήτου της ομάδας και η συμμετοχή της σε τουλάχιστον έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό το ερχόμενο καλοκαίρι. Και σε αυτή την προσπάθεια, η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα είναι αρωγός, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Season 2010-11

Formula Student Italy, Varano 2011: Class 3

1η Θέση στη Γενική Κατάταξη

1η Θέση στο Cost Analysis

Season 2011-12

Formula Student Silverstone 2012: Class 2

9η Θέση στη Γενική Κατάταξη

3η Θέση στο Design Event

5η Θέση στο Business Presentation

Season 2012-13

Formula Sti dent Italy, Varano 2013: Class 1

1η Θέση στο Business Presentation

4η Θέση στο Cost Analysis

Season 2013-14

Formula Student Hungary, Gyor 2014: Class 1

10η Θέση στο Skid Pad

12η Θέσή στο Business Presentation

Season 2014-15

Formula Student Germany, Hockenheim 2015: Class 1 19η Θέση στο δυναμικό αγώνισμα Skid Pad

27η Θέση στη Γενική Κατάταξη ανάμεσα στις 71 από τις καλύτερες ομάδες παγκοσμίως, στον απαιτητικότερο διαγωνισμό Formula Student.

Η ΟΜΑΔΑ

Η ομάδα «Κένταυρος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποτελείται από τους εξής φοιτητές:

Φειδίας Στάμου – Engine & Drivetrain

Αλιμονάκης Θοδωρής – Electrics & Electronics

Ντιούδης Σταύρος – Suspension

Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος – Frame & Body

Καλιαμπέτσου Ματίνα – Engine & Drivetrain

Σχίζα Αγλαϊα – Engine & Drivetrain

Καϊμενόπουλος Κωνσταντίνος – Suspension

Λιόντος Κωσταντίνος Παναγιώτης – Suspension

Κοσμίδης Πασχάλης – Electrics & Electronics

Οξύζογλου Ιωάννης – Frame & Body

Λιάτης Χρήστος – Frame & Body

Ξυδιανού Φαίη – Suspension

Κορφιάτης Νικόλαος – Engine & Drivetrain

Χατζηκύρκου Μιχάλης – Engine & Drivetrain

Χατζηχαραλάμπους Ελευθερία – Frame & Body

Τσαμαντουρίδης Κυριάκος – Economics

Μορφίδης Στράτος – Engine & Drivetrain

Μπατσιόλας Γιάννης – Economics

Μπέκα Αθηνά – Economics

Merkulyeva Kristina – Economics

Ζερλέντης Καφαράκης Θοδωρής – Economics

Youtube Channel Centaurus Racing Team: https://www.youtube.com/user/CentaurusTV

KENTAYROS1 KENTAYROS3 KENTAYROS4

Δείτε επίσης