Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στο Δήμο Σοφάδων για τις ζημιές από τη χαλαζόπτωση

Share

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στο Δήμο Σοφάδων
Αμεση εκτίμηση και των ζημιών και γρήγορη αποζημίωση ζητά η Δημοτική Αρχή

xalazi1

Μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν καλλιέργειες έκτασης 3.000 στρεμμάτων περίπου στο Δήμο Σοφάδων, από τη σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποίησε με την επίσκεψή του κλιμάκιο του ΕΛΓΑ.

Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκαν χθες, ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχάλης Λιόντος και ο Επόπτης του ΕΛΓΑ στο Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Φιλίππου, συνοδευόμενοι από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Ταξιάρχη Ευαγγελογιάννη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Σοφάδων κ. Σπύρο Εκίζογλου, τους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, γεωπόνο του Δήμου και παραγωγών.

xalazi5

Από την αυτοψία παρατηρήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες βάμβακος, μηδικής, βιομηχανικής ντομάτας και καπνών.

Σε επικοινωνία που είχε με τον ΕΛΓΑ ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος αμέσως μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ζήτησε την άμεση εκτίμηση ζημιών, ούτως ώστε όλοι οι πληγέντες παραγωγοί να πάρουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και δίκαια τις αποζημιώσεις που τους αναλογούν.

Να σημειωθεί ότι τα καιρικά φαινόμενα ήταν ιδιαιτέρως έντονα, καθώς η χαλαζόπτωση συνοδευόταν από βροχή και δυνατό αέρα.

Ηδη έχουν ξεκινήσει οι δηλώσεις των παραγωγών, ενώ σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, προτεραιότητα θα δοθεί στις καλλιέργειες μηδικής.

xalazi3

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος κ. Ευαγγελογιάννης ζήτησε να δρομολογηθούν το ταχύτερο οι διαδικασίες εκτίμησης και καταγραφής για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών. «Δυστυχώς για μία ακόμη φορά οι καιρικές συνθήκες έρχονται να δώσουν ένα σημαντικό χτύπημα στους παραγωγούς σε μία δύσκολη συγκυρία. Πρέπει οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ να κινηθούν γρήγορα και να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την αποζημίωσή τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

xalazi2

Δήμος Σοφάδων

Δείτε επίσης