Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

2.000.000 ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο» στο Δήμο Σοφάδων

2.000.000 ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο» στο Δήμο Σοφάδων

Ποσό 2.000.000 ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο» στο Δήμο Σοφάδων

Ολοκληρώνεται η ανάπλαση των πεζοδρομίων στην Αγίου Γεωργίου – «Έρχονται» απαλλοτριώσεις για την δημιουργία χώρων πρασίνου

Με τον Πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου, κ. Στάθη Σταθόπουλο, είχε συνάντηση ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η  συμμετοχή του Δήμου στα χρηματοδοτικά εργαλεία, στο πλαίσιο μίας γόνιμης συνεργασίας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Οι κκ Σταθόπουλος και Σκάρλος συζήτησαν τις δυνατότητες και τη διαδικασία απορρόφησης κονδυλίων για έργα στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του «Πράσινου Ταμείου» άναψε το… πράσινο φως για την ένταξη της ολοκλήρωσης της ανάπλασης των πεζοδρομίων της Αγίου Γεωργίου, έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και πολύ σύντομα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Διεξοδική συζήτηση έγινε επίσης για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα απόκτησης ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων για την αστική αναζωογόνηση του Δήμου και τη δημιουργία χώρων πρασίνου,  που αφορά σε ώριμες απαλλοτριώσεις. Ο κ. Σκάρλος ανέλυσε τις προτάσεις του καταθέτοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, ενώ ο κ. Σταθόπουλος διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι το «Πράσινο Ταμείο» βρίσκεται στη διάθεση του Δήμου Σοφάδων για τη χρηματοδότηση έργων. Σε αυτό το πλαίσιο συμφωνήθηκε ότι θα προωθηθούν το επόμενο διάστημα απαλλοτριώσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, μετά από σχετική πρόταση που θα καταθέσει ο Δήμος Σοφάδων, καθώς ήδη υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση.

Ο κ. Σκάρλος

Ο Δήμαρχος Σοφάδων μετά την  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, εξέφρασε τη σπουδαιότητα των προσκλήσεων του Πράσινου Ταμείου τονίζοντας ακόμη:

Ο Δήμος Σοφάδων στο πλαίσιο αξιοποίησης κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου, διευρύνει  τις δυνατότητες συνεργασίας με το Πράσινο Ταμείο με στόχο να εντάξει τις δικές του προτάσεις στα προγράμματα του Ταμείου. Με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Σταθόπουλο είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση και η Δημοτική Αρχή  βρήκε έναν αρωγό και πολύτιμο συνεργάτη.

Η ολοκλήρωση των υποδομών αλλά και η δέσμευση του προέδρου για τις απαλλοτριώσεις με στόχο τη δημιουργία χώρων πρασίνου και γενικότερα χώρων που σέβονται το περιβάλλον, συμβάλλουν στην ανάπτυξη,  στον εκσυγχρονισμό των υποδομών και υπηρεσιών,  προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε χρηματοδότηση για να συνεχίσουμε να υλοποιούμε μικρά και μεγάλα έργα στο Δήμο Σοφάδων.




Total
0
Shares
Previous Article
Η Καρδίτσα σήμερα βραβεύεται στο Ζάππειο - Ζωντανή μετάδοση όλης της τελετής

Η Καρδίτσα σήμερα βραβεύεται στο Ζάππειο - Ζωντανή μετάδοση όλης της τελετής

Next Article
Φεστιβάλ Τοιχογραφιών "CityCall" - Ολοκληρώθηκε η πρώτη τοιχογραφία

Φεστιβάλ Τοιχογραφιών "CityCall" - Ολοκληρώθηκε η πρώτη τοιχογραφία

Related Posts