Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

2ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ “West Side Mountains Doc Fest” 6-12/8/2019

festival arta

Το «Κάποτε το λέγαν Σακαρέτσι» έρχεται στις 9 Αυγούστου στις Πηγές Άρτας

 Ο καταξιωμένος συνθέτης, ποιητής και σκηνοθέτης, Νίκος Παπακώστας, οργανώνει για δεύτερη χρονιά το παγκόσμιο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ “West Side Mountains Doc Fest” στην ορεινή περιοχή της Άρτας και στην Κοιλάδα του Αχελώου.

 «Η βασική σκέψη και πρόθεση ήταν και είναι, να γίνει ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, στην κυριολεκτικά πιο φτωχή περιοχή της Ευρώπης, που δεν θα υπήρχε περίπτωση ακόμη και να φανταστεί κανείς, ότι μπορούσε να βρει πρόσβαση και να γίνει πραγματικότητα», λέει ο Νίκος Παπακώστας.

 Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω προβολές:

 – Τρίτη 6 Αυγούστου, στο Διχομοίρι

 – Τετάρτη 7 Αυγούστου, στην Άνω Πέτρα

 – Πέμπτη 8 Αυγούστου, στην Καστανιά

 – Παρασκευή 9 Αυγούστου, στις Πηγές

 – Σάββατο 10 Αυγούστου, στα Μηλιανά

 – Κυριακή & Δευτέρα 11 & 12 Αυγούστου, στην Σκουληκαριά.

 Σε σημείωμα για τη διοργάνωση διαβάζουμε:

 «Μια εκπληκτική συνεύρεση τέχνης και άγριας φύσης σε μια από τις ελάχιστες παρθένες περιοχές της Ευρώπης. Μια περιοχή με εξαιρετικούς και φιλόξενους ανθρώπους που θα σας περιμένουν για να περάσετε μια αξέχαστη εβδομάδα με πολιτισμό και σπάνια φύση. Και μη φοβάστε αν τα λίγα δωμάτια που διαθέτουμε έχουν κλείσει τότε πάρτε τη σκηνή σας και θα βρούμε χώρους με όλα τα αναγκαία για να περάσετε ακόμη καλύτερα. Πληροφορίες: cantomed@gmail.com και 6976 355443».

 Όπως ήδη αναφέραμε την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 θα γίνει προβολή της ταινίας του Νώντα Σαρλή «Κάποτε το λέγαν Σακαρέτσι, στις Πηγές Άρτας.

 Το ντοκιμαντέρ αυτό, αφού έκανε ένα ταξίδι με μεγάλες συμμετοχές θεατών, σε επαρχία και Αθήνα, τώρα, χάρη και στον Νίκο Παπακώστα, συμμετέχει στο φεστιβάλ των 5 Ηπείρων, στην Ήπειρο, στις Πηγές Άρτας.

 Για τους «βόρειους» κατοίκους της Κοιλάδας του Αχελώου και όχι μόνο, το «Σακαρέτσι» ήταν σημείο πέρασμα – τόπος αναφοράς για τις προηγούμενες γενιές  και σταθμός για τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους της Αργιθέας και των Αγράφων,  που ανεβοκατέβαιναν για τα χειμαδιά.

 Οι συντελεστές του έργου, σας καλούν στις 9 Αυγούστου να είστε εκεί- στην πλατεία Πηγών Άρτας- να ζήστε μέσα από τις εικόνες της ταινίας ένα ταξίδι μνήμης, σαν μια παρακαταθήκη που άφησαν οι πρόγονοί μας με τις διηγήσεις τους!



Total
0
Shares
Previous Article
digea

Λήψη τηλεοπτικού (δορυφορικού) σήματος σ΄ όλα τα σπίτια του δήμου Αργιθέας - Παράταση έως 19 Αυγούστου 2019 για την υποβολή αίτησης

Next Article
agrafa diadilwsi 1

Ματ, χημικά και ένταση έξω από το Δημαρχείο Καρδίτσας

Related Posts

Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…