Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

2ο  Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων: «Νοέμβριος 1973… δεν ξεχνάμε!»

2ο  Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων: «Νοέμβριος 1973… δεν ξεχνάμε!»

Με μια συγκινητική αναδρομή στο παρελθόν, μέσα από το χρονικό των ημερών εκείνου του ηρωικού Νοέμβρη, οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων, τίμησαν την εξέγερση των φοιτητών, της νεολαίας, ολόκληρου του ελληνικού λαού κατά της τυραννίας. Για να μάθουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλαιότεροι.

 Μέσα από την αφήγηση, την απαγγελία ποιημάτων, την παρουσίαση σχετικών βίντεο, και τη συνοδεία της χορωδίας οι μικροί μαθητές τόνισαν πως τα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ειρήνης, της αγάπης για τη ζωή, για τον άνθρωπο, παραμένουν ζωντανά και θα παραμείνουν επίκαιρα και αναλλοίωτα όσα χρόνια κι αν περάσουν από εκείνη την εξέγερση. Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι ένα ζωντανό κάλεσμα για τη δημοκρατία και την ανθρωπιά.

 Υποσχέθηκαν πως δεν θα αφήσουνε να χαθεί στη λήθη του χρόνου η θυσία των παιδιών εκείνης της νύχτας. Θα τη διαφυλάξουν, όπως τόσοι άλλοι έως σήμερα και θα την παραδώσουν στις επόμενες γενιές. Και αν χρειαστεί θα βγούνε και πάλι στους δρόμους να αγωνιστούν για τα ιδανικά τους.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές χειροκρότησαν συγκινημένοι την προσπάθεια των παιδιών.

Υπεύθυνοι για την επιμέλεια των κειμένων και την οργάνωση της γιορτής ήταν οι εκπαιδευτικοί κ. Χαρά Παπαδήμου και κ. Μάνθος Σταμάτης. Τη μουσική επιμέλεια και τη διεύθυνση της χορωδίας είχε η κ. Νάντια Μιχαλούλη. Την τεχνική υποστήριξη είχε ο κ. Μιχάλης Τεταγιώτης.

17-NOE-B




Total
0
Shares
Previous Article

Στην Ισπανία ο Δήμος Πύλης μέσω προγράμματος URBACT III

Next Article

Με ψυχή και πίστη στο τέλος, ο Α.Σ.Καρδίτσας νίκησε στην παράταση τον Αίαντα Ευόσμου με 89-93