Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

2ο Αντάμωμα των Απανταχού Πολυνεριτών-Βαλκανιωτών-Μοσχοφυτών

.

Το 2ο Αντάμωμα των Απανταχού Πολυνεριτών – Βαλκανιωτών – Μοσχοφυτών  τρείς Κοινότητες του Δήμου Πύλης

Στην Αγία Παρασκευή  Βαλκάνο (ΠΛΑΤΑΝΙΑ)

Με επιτυχία συνεχίστηκε και φέτος το 2ο Αντάμωμα των Απανταχού Πολυνεριτών-Βαλκανιωτών-Μοσχφυτών, που έλαβε χώρα στην Αγία Παρασκευή Βαλκάνο  την Κυριακή 1η Ιουλίου, που οργάνωσαν οι Πρόεδροι των τριών Τοπικών  Κοινοτήτων  Βαλκάνο, Πολυνερίου, Μοσχοφύτου, κ. Αθανάσιος Λέφας, κ. Παναγιώτης Βλαχοδήμος, κ. Ευάγγελος Γελαδάρης  αλλά και με την οικονομική και ηθική συνεισφορά του Δήμου Πύλης.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την θεία λειτουργία που τελέστηκε στο παρεκκλήσιο  της Αγίας Παρασκευής και στην συνέχεια με την Αρτοκλασία στον αύλιο χώρο της Εκκλησίας , παρουσία αρκετών πιστών ,του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα, του Αντιδημάρχου κ. Σωτηρίου Αγγέλη, των δημοτικών Συμβούλων κ. Βασιλείου Αναγνώστου, κ. Νίκου Τόλια, κ. Ηλία Λαμπρογιώργου,του πρώην Δημάρχου κ. Κων/νου Κουφογάζου, του  πρώην βουλευτή κ. Ηλία Βλαχογιάννη και Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής  και του κ. Αλέξανδρου Παπαδημητρίου συντοπίτη  Καθηγητή της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της ΤΚ. Πολυνερίου κ.  Παναγιώτης Βλαχοδήμος τονίζοντας  τον σκοπό αυτού του Ανταμώματος την διαφύλαξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, αλλά για την σύσφιξη  των σχέσεων μεταξύ μας, την επικοινωνία με την Πατρίδα , την γνωριμία των νέων με την γενέτειρα των προγόνων τους και με τις ρίζες τους.

Επίσης εκθείασε τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής μας που φυλάνε Θερμοπύλες που προσπαθούν να προστατεύσουν την Πολιτιστική μας Κληρονομιά.

Σε αυτόν τον τόπο ξεκινήσαμε τα πρώτα βήματα της Ζωής μας φεύγοντας αργότερα σε άλλες Πατρίδες για την επαγγελματική μας Σταδιοδρομία.

Τελειώνοντας ο κ. Βλαχοδήμος ανέφερε ότι οι τρείς  Κοινότητες Βαλκάνο, Πολυνερίου, Μοσχοφύτου θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε την υποδομή, για την βελτίωση των συνθηκών στην περιοχή μας.

Χαιρετισμό έκαναν και οι άλλοι δύο Πρόεδροι κ. Αθανάσιος  Λέφας, κ. Ευάγγελος Γελαδάρης οι οποίοι καλωσόρισαν τον κόσμο ευχόμενοι καλή διασκέδαση.

Ακλούθησε  σύντομος χαιρετισμός από τον Δήμαρχο  Κων/νο Μαράβα  καλωσόρισε όλους τονίζοντας την σημασία αυτού της εκδήλωσης, που σκοπό έχει την διατήρηση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς και να μην ξεχαστούν οι ρίζες μας. Σας  συγχαίρω που ήρθατε σήμερα από κάθε γωνιά της Πατρίδας μας.

Τέλος τόνισε ο κ. Μαράβας ότι σαν Δήμος Πύλης συμπαραστεκόμαστε στις ορεινές Κοινότητες με τις ιδιαιτερότητες τους  με όσες δυνάμεις διαθέτουμε.

Χαιρετισμό έκανε ο πρώην δήμαρχος κ. Κων/νος Κουφογάζος  και ο πρώην βουλευτής κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.

Προσφέρθηκε παραδοσιακό φαγητό από όλους ενώ συνεχίστηκε η γιορτή με δημοτικά τραγούδια από την δημοτική ορχήστρα της περιοχής.

antamoma apantahou Polineriton 1

antamoma apantahou Polineriton 2

antamoma apantahou Polineriton 3

antamoma apantahou Polineriton 4




Total
0
Shares
Previous Article

Αθώωση του Συμβουλίου της Π.Ε. Καρδίτσας

Next Article

Διαχρονική κριτική για τις αντιπολιτεύσεις