Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

2η κατασκήνωση εθελοντών ορειβατών στο Λεοντίτο Αργιθέας

από Παρασκευή 17 έως Κυριακή 19 Μαΐου
2η κατασκήνωση εθελοντών ορειβατών στο Λεοντίτο Αργιθέας

 

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) διοργανώνει την 2η κατασκήνωση εθελοντών ορειβατών στο Λεοντίτο Αργιθέας από Παρασκευή 17 έως Κυριακή 19 Μαΐου.

Η εθελοντική αυτή δράση γίνεται σε συνεργασία με την Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, την μονή Παναγίας Σπηλαιώτισσας Αγράφων και τον Δήμο Αργιθέας με σκοπό την ανάδειξη του περιπατητικού και ορειβατικού τουρισμού με θρησκευτικό ή/και μνημειακό ενδιαφέρον.

Η ευρύτερη περιοχή των Αγράφων όπως και όλες οι ορεινές περιοχές διέθεταν ένα πλούσιο δίκτυο μονοπατιών που εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των κατοίκων. Ένας συνδυασμός αυτών αποτελεί η πρόταση της ανάδειξης μιας πολυήμερης πεζοπορικής διάσχισης που θα ακολουθεί την προαιώνια πεζή προσκυνηματική πορεία από την περιοχή της κοιλάδας του Μέγδοβα ως την μονή της Παναγίας Σπηλιάς στο Λεοντίτο. Το «Μονοπατιού των Προσκυνητών» (“Pilgrims Way”), είναι μια τριήμερη διάσχιση μήκους 40 χιλιομέτρων με αφετηρία την μονή Παναγίας Πελεκητής Καρίτσας Δολόπων και κατάληξη την μονή Παναγίας Σπηλιάς. Ενδιάμεσοι σταθμοί το Νεοχώρι, το ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων και το Πετρίλο. Προαιρετικά, για τους πιο τολμηρούς, μπορεί να συνδυαστεί με την ανάβαση στις κορυφές του Βουτσικάκι (υψόμ. 2154μ.) και την θαυμαστή κορυφή του Ντελιδίμι (υψόμ. 2163 μέτρα).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων εκδήλωση παρουσίασης της πρότασης στον χώρο της μονής και εθελοντική εργασία συντήρησης του μονοπατιού μεταξύ Βασιλάδων Πετρίλου, Λεοντίτου και μονής Σπηλιάς.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 6974110853

ή στο

www.eoskarditsas.gr

eoskarditsas.blogspot.com

eosk leontito kataskinosi 1




Total
0
Shares
Previous Article
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Στα Χνάρια των Αργοναυτών»

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Στα Χνάρια των Αργοναυτών»

Next Article
Πρόσκληση συμμετοχής στην 7η Διεπιστημονική Ημερίδα "Θεραπειών μέσω Τέχνης"

Πρόσκληση συμμετοχής στην 7η Διεπιστημονική Ημερίδα "Θεραπειών μέσω Τέχνης"