1ος ορεινός αγώνας τρεξίματος «Argithea Mountain Race 2023» – Άνοιξαν οι εγγραφές

1ος ορεινός αγώνας τρεξίματος «Argithea Mountain Race 2023» - Άνοιξαν οι εγγραφές

1ος ορεινός αγώνας τρεξίματος «Argithea Mountain Race 2023» – Άνοιξαν οι εγγραφές

Για πρώτη φορά φέτος, την Κυριακή 11 Ιουνίου, θα λάβει χώρα ο πρώτος ορεινός αγώνας τρεξίματος «Argithea Mountain Race 2023».

Αυτό είναι μια ιστορική στιγμή για την Αργιθέα, καθώς ανοίγουν οι «δρόμοι», για την ανάπτυξη του αθλητισμού στα αγέρωχα βουνά μας!

Η ιδέα άρεσε στο ευρύ κοινό του δρομικού κινήματος, και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως σήμερα 26 Ιανουαρίου άνοιξαν οι εγγραφές μας, και είναι δωρεάν για φέτος!

Οι διαδρομές του αγώνα είναι τρεις και έχουν εκκίνηση και τερματισμό τον συνοικισμό Κρανιά (Χάρις), Πετρίλου.

Η πρώτη και μεγαλύτερη, είναι αυτή των 21km με +1400 θετική υψομετρική. Η διαδρομή πέρνα μέσα από το πιο παρθένο ελατόδασος της περιοχής και μια από τις ομορφότερες των Αγράφων.

Νερομάνες, Έλατα, Φτέρες.. μονοπάτια γεμάτα ιστορία!

Περνώντας ιστορικά σημεία όπως η τοποθεσία Κολτσοσκούφι, Ταμπούρι του Λέμπη, Κορυφή Τσμί 1911, Παλιομάντρι, Τρία Σύνορα. Διαδρομή απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Η δεύτερη διαδρομή αφορά τα 10km με +500 θετική υψομετρική. Η διαδρομή αυτή έχει ύφος αναγνώρισης του Πετρίλου καθώς περνά από τα παλιά καλντερίμια των συνοικισμών (Κρανιά, Μάγειρος, Αργυρέϊκα, Βλαχογιάννέικα, Βασιλάδες, Χαλκιόπουλο). Χωματόδρομοι, Μονοπάτια με γεφυράκια κατακλύζουν την διαδρομή.

Τέλος ο λόγος πέφτει στην νέα γενιά, όπου ο αγώνας του 1km είναι αφιερωμένος στα μικρά παιδιά, όπου μακάρι να τους μεταλαμπαδεύσουμε κάτι από όλο αυτό.

Οι Δωρεάν εγγραφές μας είναι στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Argithea Mountain Race

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΡΙΛΟΥ

Τηλ επικοινωνίας: 6946707478 Φιλίππου Σωτήρης
Total
1
Shares