1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή -9 και 10 Ιουνίου 2017- στην Καρδίτσα

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας διοργανώνει συνέδριο με θέμα: «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: Η Αυτοδιοίκηση και η Θεσσαλία μπροστά  στην παγκόσμια πρόκληση» στην Καρδίτσα 9 και 10 Ιουνίου 2017, στο Thessalikon Grand.  (Στα πλαίσια και της 5ης Ιουνίου Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος).

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, το ΤΕΕ – Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας, ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος και η ΕΘΕΜ (Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών).

Το συνέδριο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και υπό την επιστημονική αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) καθώς και του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Οι στόχοι που θέτουμε είναι η ανάδειξη του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής,  η προβολή-σχολιασμός των συμπερασμάτων του Παρισιού, η ανάδειξη της πραγματικότητας στην Θεσσαλία, οι επιπτώσεις και οι προτάσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκινούν την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 10:00 π.μ., ενώ η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 20:00.

Ο διακεκριμένος Ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός, Καθηγητής  Φυσικής της Ατμοσφαίρας, Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών θα αναπτύξει το θέμα «Η ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ».

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι:

-Φώτης Αλεξάκος, Δήμαρχος Καρδίτσας

-ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιστημονικής Επιτροπής Συνεδρίου,

πρ. Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚΔΘ & μέλος ΔΣ ΠΕΔΘ

-Κωνσταντίνος Αγοραστός, Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος & Περιφερειάρχης Θεσσαλίας (ΕΝΠΕ)

-Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

-Γεώργιος Πετράκος, Καθηγητής, Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

-Παναγιώτης Γούλας, Καθηγητής, Πρόεδρος ΤΕΙ Θεσσαλίας

-Βασίλης Καρδάσης, Πρόεδρος Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ

-Χρήστος Σπίρτζης, Υπουργός  Υποδομών & Μεταφορών

– Βασίλειος Κόκκαλης, Υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης

Την Επίσημη Έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξουν οι:

Σωκράτης Φάμελλος, Αναπληρωτής  Υπουργός  ΥΠΕΚΑ

Γεώργιος Κωτσός Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Δήμαρχος Μουζακίου

Παράλληλα με το συνέδριο σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς του Δημόσιου & Ιδιωτικού τομέα θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις και Τεχνική Έκθεση.

Η Τεχνική Έκθεση θα περιλαμβάνει σειρά σημαντικών Επιχειρήσεων και Φορέων, που θα παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους.

Παράλληλα, υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί φωτογραφική έκθεση για το κλίμα με τίτλο «Παρατηρώντας το κλίμα μέσα από το παράθυρό μας».

Επίσης θα εκτεθούν και θα βραβευτούν έργα ζωγραφικής και φωτογραφίες από τους πρόσφατους διαγωνισμούς που διενήργησε η ΠΕΔ Θεσσαλίας, μαθητών Α’  Βάθμιας και      Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου (www.pedthessalias4clima.gr), στην οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.


Χορηγοί του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή:

Χρυσός Χορηγός: Horizon Ενεργειακή Κατασκευαστική,

Μεγάλοι Χορηγοί: ΕΔΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. , Σκυροδομή Ι.Κ.Ε. , HΕLESI Περιβαλλοντική, Saga Commodities

Χορηγοί: Unilever, Βλάχος monotiki ΑΕΒΕ, Agiltech,  Δ.Ε.Υ.Α. Καρδίτσας, Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. , Athens Technology Center (ATC), Κεντρική Οδός, Θ. & Δ. Γιαννακός Ο.Ε. , Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας, Vechro-Μητσιογιάννης Χαράλαμπος, Diamantis Group, Plushost.gr, RE/MAX Γαία, Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, Europa Profil Αλουμίνιο Α.Β.Ε. , Prosper Hellas S.A.

Υποστηρικτές:

ΕΨΑ, ΣΤΙΛΒΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, WINERY MONSIEUR NICOLAS by G. Karamitros, ΘΕΟΝΗ-Φυσικό Μεταλλικό Νερό, ΦΙΛΙΑ ΓΗ, ΚΙΣΣΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ,

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Αναπτυξιακή Καρδίτσας,

ΔΡΥΑΣ-Σωματείο για το περιβάλλον και τον πολιτισμό Κάτω Ολύμπου, Αν. Κισσάβου, Δέλτα Πηνειού και Τεμπών, Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρία Καρδίτσας

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Έρευνας & Ενημέρωσης (ΚΠΕΕΕ) Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, ΠΑΔΥΘ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΕ

ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνα, ΚΠΕ Μουζακίου, ΚΠΕ Περτουλίου-Τρικκαίων, ΚΠΕ Μακρυνίτσας

Ευχαριστούμε τους Φορείς και τους Υποστηρικτές μας για την έμπρακτη συμβολή τους στην ανάδειξη του σκοπού του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή με τίτλο: «Κλιματική Αλλαγή: Αυτοδιοίκηση & Θεσσαλία», που διοργανώνει η ΠΕΔ Θεσσαλίας στην Καρδίτσα στις 9 και 10 Ιουνίου.


www.pedthessalias4clima.gr

Facebook : ΠΕΔ Θεσσαλίας 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλιματική Αλλαγή

tweeter : @pedthessalias4clima

youtube:pedthessalias4clima
Total
0
Shares