Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

1ο ΕΠΑ.Λ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ: Erasmus+SOS Schools

epali erasmus pirosvestiki

Ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μουζακίου

Την Τετάρτη  21 Απριλίου μετά από πρόσκληση του  ΕΠΑ.Λ Μουζακίου  πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών  από τον κύριο Νικολάου Πυρονόμο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου, σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και έκτακτων φαινομένων. Η παρουσίαση έγινε στον αύλειο χώρο τηρώντας τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας, και επικεντρώθηκε σε τρείς άξονες: Σεισμός – Πλημμύρες – Πυρκαγιά. Τα θέματα που παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά αφορούσαν τις πηγές κινδύνου, την αναγνώριση καταστάσεων κινδύνου, τη μετατροπή μιας κατάστασης κινδύνου σε ασφαλή, τον τρόπο αντίδρασης και εκκένωσης με ασφαλή τρόπο καθώς και την παροχή καλών συμβουλών σε περίπτωση ατυχημάτων.

epali erasmus pirosvestiki 3

Η δράση αυτή εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο  «SOS Schools: “Inclusive Responsible Responsive Teachers- European Training Course for school teachers(and students) on emergency management and first aid through civic engagement»  στο οποίο συμμετέχει το ΕΠΑ.Λ Μουζακίου με συντονιστή τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Για την εξυπηρέτηση των μαθησιακών στόχων του ίδιου προγράμματος πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Απριλίου άσκηση σεισμού. Οι μαθητές του σχολείου ακολουθώντας τις οδηγίες των εκπαιδευτικών: προφύλαξη κατά τη διάρκεια του σεισμού, ασφαλή εκκένωση του  χώρου τηρώντας το σχέδιο εκκένωσης του κτιρίου, συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του σχολείου και παραμονή στον τόπο ορισμού συγκέντρωσης, ολοκλήρωσαν με επιτυχία την άσκηση.

 

epali erasmus pirosvestiki 3epali erasmus pirosvestiki 2

 




Total
0
Shares
Previous Article
Νέος εξοπλισμός από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας

Νέος εξοπλισμός από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας

Next Article
Οι Χασιώτες κλεφταρματολοί Νάσιος και Γιαννούλας Μάνδαλος

Οι Χασιώτες κλεφταρματολοί Νάσιος και Γιαννούλας Μάνδαλος

Related Posts