Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

1ο Δημοτικό σχολείο Μουζακίου | Συνεργασία με εκπαιδευτικό – διατροφολόγο/διαιτολόγο

sinergasia diaitologos 1o dimotiko Mouzakiou

1ο Δημοτικό σχολείο Μουζακίου | Συνεργασία με εκπαιδευτικό – διατροφολόγο/διαιτολόγο

Στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος Etwinning, στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Μουζακίου, τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024, η εκπαιδευτικός-διατροφολόγος, κα Ιουλία Φωτίου, επισκέφθηκε το σχολείο μας και πραγματοποίησε δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τους μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης.

Η συγκεκριμένη βιωματική δράση είχε ως επίκεντρο το υγιεινό πρωινό και κολατσιό, που θα πρέπει να επιλέγουν οι μαθητές στην καθημερινή τους ζωή, με τρόφιμα που καταναλώνουν στο σπίτι τους ή επιλέγουν από το κυλικείο του σχολείου. Μάλιστα, οι μαθητές σε ομάδες επισκέφθηκαν το κυλικείο του σχολείου μας, κατέγραψαν τις διαθέσιμες επιλογές και στη συνέχεια εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά, ώστε να δημιουργήσουν και να προτείνουν κατάλληλους συνδυασμούς τροφών για ένα πλήρες, χορταστικό και υγιεινό κολατσιό, που προσφέρει ενέργεια και συμβάλλει στη σωστή σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών σε καθημερινή βάση.

sinergasia diaitologos 1o dimotiko Mouzakiou 2 sinergasia diaitologos 1o dimotiko Mouzakiou 1

Την Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 και στο πλαίσιο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης και της επαγγελματικής ενίσχυσης των εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε δίωρη δράση ενδοσχολικής επιμόρφωσης με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου μας και εισηγήτρια την κα Ιουλία Φωτίου, διατροφολόγο/διαιτολόγο και εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η επιμορφωτική δράση είχε να κάνει με την επίδραση των προγραμμάτων διατροφικής αγωγής στη διατροφή και υγεία των παιδιών και επικεντρώθηκε στα συμπεράσματα που προκύπτουν από την υλοποίηση συναφών προγραμμάτων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σκοπός τους είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τη μεγάλη σημασία και αξία της διατροφικής αγωγή,  καθώς είναι πλέον γνωστό και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η ορθή και ισορροπημένη διατροφή  αποτελεί προϋπόθεση για τη σωστή νοητική, πνευματική, σωματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών. Η διατροφική εκπαίδευση είναι προτιμότερη στα πρώτα στάδια της παιδικής ζωής, καθώς καθορίζει τις διατροφικές συνήθειες στην ενήλικη ζωή, ενώ η έγκαιρη διατροφική εκπαίδευση και παρέμβαση προλαμβάνει λανθασμένες διατροφικές συμπεριφορές και συνήθειες και καθυστερεί τα νοσήματα φθοράς.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου ευχαριστούν θερμά την κα Ιουλία Φωτίου για την αγαστή συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας.
Total
0
Shares
Previous Article
Nafplio mastixa Xiou 1

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ |Κι όμως… στο Ναύπλιο γνωρίσαμε  τη μαστίχα Χίου

Next Article
Ματαράγκα: Τιμήθηκε η επέτειος της τελευταίας μάχης της Θεσσαλικής επανάστασης

Πρόγραμμα εορτασμού της 21ης Μαρτίου Επετείου της τελευταίας Μάχης της Θεσσαλικής Επανάστασης του 1878