Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«1η Συνάντηση Καλλιτεχνών Παραδοσιακής Μουσικής»

Μια μαγική βραδιά με δημοτική μουσική χάρισαν στο κοινό  οι εν ενεργεία ντόπιοι καλλιτέχνες (μουσικοί – ερμηνευτές) , οι εκφραστές της Δημοτικής παράδοσης των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου  Λίμνης Πλαστήρα στην «1η Συνάντηση Καλλιτεχνών Παραδοσιακής Μουσικής».

Μια ωραία ιδέα που έγινε πράξη  την Πέμπτη 4.8.2016 στον αύλειο χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Τ.Κ. Νεοχωρίου και στα πλαίσια των γενικότερων πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος και αυτό το καλοκαίρι.

Η ανταπόκρισή τόσο των μουσικών, όσο και των δημοτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία  και η εκδήλωση απέσπασε τα θετικότερα σχόλια από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι τραγούδησαν μαζί με τους καλλιτέχνες, χόρεψαν και είχαν την ευκαιρία να παραμερίσουν για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ο Δήμαρχος Δημ. Τσιαντής στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη βαρύτητα που δίνει η Δημοτική αρχή σε δράσεις και εκδηλώσεις που αφορούν την ανάδειξη και διατήρηση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς και της Δημοτικής μας Παράδοσης. Ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες που τίμησαν με την συμμετοχή τους αυτή τη διοργάνωση, το κοινό που με την παρουσία του στηρίζει μαζικά αυτές τις πρωτοβουλίες και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Νεοχωρίου που σε συνεργασία με το Δήμο συνέβαλε στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια αφού έγινε η παρουσίαση στο κοινό όλων των καλλιτεχνών ακολούθησε η ανάγνωση των βιογραφικών και η βράβευση των τεσσάρων μεγαλυτέρων σε ηλικία μουσικών «τιμής ένεκεν» στην προσφορά τους στη διατήρηση της Δημοτικής παράδοσης της περιοχής μας.

Οι καλλιτέχνες που Βραβεύτηκαν ήταν οι:  Ζώτος Κώστας (λαούτο), Ζώτος Γιάννης (βιολί). Αποστολακούλης Ηλίας (βιολί) και Αποστολακούλης Στέφανος (τραγούδι).

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών μεταλλίων στους υπόλοιπους μουσικούς, και δόθηκε ραντεβού των καλλιτεχνών για την επόμενη συνάντησή τους.

Οι ντόπιοι μουσικοί που αφιλοκερδώς τίμησαν την εκδήλωση με τη συμμετοχή τους ήταν οι:

Ακρίβος Δημήτρης (τραγούδι), ( Καρίτσα)

Αποστολακούλης Ηλίας (βιολί), (Φυλακτή)

Αποστολακούλης Στέφανος (τραγούδι – κιθάρα), (Φυλακτή)

Γακιόπουλος Δημήτρης (τραγούδι), (Μεσενικόλας)

Ζώτος  Γιάννης  (βιολί), (Νεοχώρι)

Ζώτος Κώστας (λαούτο), (Νεοχώρι)

Κασιούρας Ηλίας (τραγούδι), (Νεοχώρι)

Κρομμύδας Κώστας (τραγούδι), (Νεοχώρι)

Μιαρίτης Νίκος (κλαρίνο), (Κερασιά)

Μιαρίτης Νικ. Δημήτρης (κλαρίνο), (Κερασιά)

Μιαρίτης Στεφ. Δημήτρης (αρμόνιο), (Κερασιά)

Μπουραζάς Πέτρος  (κλαρίνο), (Κερασιά)

Παλαπέλας Άγγελος (αρμόνιο), (Μορφοβούνι)

Παλαπέλας Γιώργιος (κρουστά), (Μορφοβούνι)

Παπαθανασίου Κώστας (Αρμόνιο), (Πεζούλα)

Πρασσάς Γιώργιος (αρμόνιο), (Κρυονέρι)

Σατραζέμης Λάζαρος (τραγούδι), (Νεοχώρι)

Σταύρου Πάναγιώτης (κλαρίνο), (Νεοχώρι)

Τσίτρας Αντώνης (κιθάρα), (Νεοχώρι)

mousikoi-Plastira-1

mousikoi-Plastira-2




Total
0
Shares
Previous Article

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ: Κίνδυνος παραγραφής για 36.000 υποθέσεις του πρώην ΣΔΟΕ.

Next Article

Υποβολή νέων αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας

Related Posts