Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

1η Νοεμβρίου 2018: «Των Αγίων Αναργύρων» στο Λαγκάδι Ανθηρού

 Και φέτος 2018 το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λαγκαδίου Ανθηρού «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», όπως κάθε χρόνο, πραγματοποίησε ανήμερα των Αγίων Αναργύρων την καθιερωμένη εκδήλωση στο Λαγκάδι Ανθηρού και συγκεκριμένα στην ειδικά διαμορφωμένη, για ανάλογες εκδηλώσεις, αίθουσα στο ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων. Στην εκδήλωση, εκτός από τους μόνιμους κατοίκους του συνοικισμού παραβρέθηκαν και αρκετοί ετεροδημότες Λαγκαδιώτες αλλά και κάτοικοι από το Ανθηρό και φίλοι του συλλόγου από τα γύρω χωριά και όχι μόνον. Η προσέλευση των πιστών ήταν πέραν του αναμενόμενου παρά  το ότι ήταν ημέρα εργάσιμη.

 Το Δ.Σ. ετοίμασε παραδοσιακό φαγητό, συγκεκριμένα στιφάδο, που επιμελήθηκαν ο Ηλίας Κουτής και η Στέλλα Αζακά  με τη βοήθεια και φροντίδα μελών του Συλλόγου. Επίσης, όπως κάθε χρόνο, προσφέρθηκε ποτό για όλους του παρευρισκόμενους. Και φέτος το φαγητό ήταν προσφορά των παιδιών της οικογένειας  Γεωργίου Τιμ. Κλάρα και Χρυσούλας Γ. Κλάρα τα οποία το Δ.Σ. και εκ μέρους όλων των μαχαλιωτών δημόσια ευχαριστεί όπως και τον μαχαλιώτη Αζακά Κων. Βάιο για την προσφορά του ψωμιού. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Αντιδήμαρχος Αργιθέας Τσιάκαλος Ιωάννης, ο περιφερειακός σύμβουλος Π Ε Καρδίτσας Ψαχούλας Ορέστης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο και υποψήφιος δήμαρχος Αργιθέας Χασιώτης Γεώργιος, ο νέος υποψήφιος δήμαρχος Αργιθέας Στεργίου Ανδρέας,  οι δημοτικοί σύμβουλοι Σέμπρος Απόστολος  και Βασίλης Καναβός, η ΓΓ της ΠΟΑΣ μαχαλιώτισσα Γώγου Βασιλική, ο πρόεδρος του συλλόγου Ανθηριωτών Αθήνας Μερεντίτης Νικόλαος, ο πρόεδρος του συλλόγου Αργιθεατών Μουζακίου Κλάρας Ηλίας και ο πρόεδρος της Τ Κ Ανθηρού Ευαγγέλου Αναστάσιος,οι πρωην δήμαρχοι Αργιθέας Παπαδήμας Ηλίας και Καναβός Χρήστος,   εκπρόσωποι συλλόγων και  άλλων φορέων ενώ χαιρετισμό απέστειλε και ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Π.Ε. Καρδίτσας, Στεργιόπουλος Μανώλης.

Με πρωτοβουλία του συλλόγου μέρος της εκδήλωσης όπως και η περιφορά της εικόνας των Αγίων Αναργύρων κινηματογραφήθηκε από το φίλο του Συλλόγου  Γκαλιμάνα Αθανάσιο  και θα προβληθεί σε μελλοντική συνάντηση.

Ήταν μια όμορφη μέρα που τη χάρηκαν όλοι και κυρίως οι μόνιμοι κάτοικοι Όλοι οι παρευρισκόμενοι μόνιμοι και ετεροδημότες κουβέντιασαν και αντάλλαξαν ευχές και για του χρόνου όλοι πάλι μαζί.


ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΟΥ

ΑΝΘΗΡΟΥ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

lagadi anthirou 2018 1

lagadi anthirou 2018 3

lagadi anthirou 2018 4

lagadi anthirou 2018 12




Total
0
Shares
Previous Article

Β' ΕΠΣΚ: Α.Σ. Αργιθέας - Α.Ο. Μαγούλας 0-3 (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Next Article

Τεχνόδρομος Χριστουγέννων 2018-2019 στο Μουζάκι

Related Posts