Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

194 χρόνια από το θάνατο του Γεωργίου Καραϊσκάκη – διαδικτυακή εκδήλωση

ipa Karditsas Karaiskakis ekdilosi

 Τιμώντας τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης και ακριβώς με τη συμπλήρωση 194 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Ήρωα Γεωργίου Καραϊσκάκη, στις 23 Απριλίου 1827, η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ) σε συνεργασία με τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Γ. Καραϊσκάκης» της γενέτειρας του Ήρωα, διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας zoom, την Παρασκευή 23 Απριλίου και ώρα 20:30’, μέσα από το ομώνυμο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας, όπου φυλάσσονται τα όπλα και πολλά άλλα κειμήλια του Ήρωα.

 Οι σχετικές παρουσιάσεις θα γίνουν από  τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου, κ. Δημήτριο Γιώτη και τον συγγραφέα –  φιλόλογο καθηγητή, κ. Νικόλαο Βλάχο, ο οποίος θα παρουσιάσει αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο «Η Νεανική Ζωή του Καραϊσκάκη, το τελευταίο οδοιπορικό στο Μαυρομμάτι». Ιδιαίτερα τιμητική για την εκδήλωση θα είναι η παρουσία των απογόνων του Ήρωα, κ. Ελένης Λεωνίδα Κάτρη – Καραϊσκάκη και κ. Γεωργίου Λεωνίδα Καραϊσκάκη, οι οποίοι θα απευθύνουν χαιρετισμό.

Για όσες και όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την διαδικτυακή εκδήλωση, οι σχετικοί κωδικοί θα αποστέλλονται μέσω e-mail. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να αιτηθείτε με ηλεκτρονικό μήνυμα στο ipakarditsa@gmail.com ή με μήνυμα στη σελίδα IPA Karditsa στο facebook.

Servo per amikeco

‘Υπηρετώ δια της φιλίας’




Total
0
Shares
Previous Article
asep 1200

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη  για μόνιμες προσλήψεις και με απολυτήριο λυκείου

Next Article
Ασφαλτόστρωση στην Ε.Ο. Φύλλου - Ορφανών - Λεύκης

Ασφαλτόστρωση στην Ε.Ο. Φύλλου - Ορφανών - Λεύκης

Related Posts