Εντυπωσιακή εμφάνιση του Συνόλου «Βιολιώνε» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

UwAAAABJRU5ErkJggg==

Εντυπωσιακή εμφάνιση του Συνόλου «Βιολιώνε» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Μαζί τους το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση της «Ορχήστρας Βιολιώνε» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σηματοδοτήθηκε η έναρξη της εαρινής περιόδου συναυλιών  του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας.

Όσοι παρευρέθηκαν την Πέμπτη 19 Μαΐου το βράδυ στο υπαίθριο θέατρο του Μουσικού Σχολείου απόλαυσαν μουσική υψηλού επιπέδου από ένα εξαιρετικό σύνολο βιολιών, μοναδικό στην Ελλάδα, την «Ορχήστρα Βιολιώνε» της κατεύθυνσης παραδοσιακής μουσικής του Τμήματος Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ.

Το 20μελές σύνολο (βιολιά, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, κρουστά), υπό τη διεύθυνση του καθηγητή τους κ. Ιωάννη Ζαρία  παρέσυρε το κοινό σε ένα ταξίδι παραδοσιακής μουσικής από την Αρμενία, τη Μικρά Ασία, τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές, μέσα από ιδιότυπες ενορχηστρώσεις, δυναμικά ρυθμικά και αρμονικά ostinati, διαλογικά μέρη και μελωδικούς αυτοσχεδιασμούς των βιολιών.

Τη συναυλία άνοιξε το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου υπό τη διεύθυνση του κ. Ηλία Παππά, ενώ τα δύο σύνολα, στο τέλος εμφανίστηκαν σε κοινό πρόγραμμα στη σκηνή, αποσπώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Νούσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά του Μουσικού Σχολείου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και στην πρόθεση αξιοποίησής του για την προβολή του τόπου μας, εκπρόσωπος του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, κ. Σωκράτης Παππάς, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Στέφανος Θεολόγης,  εκπρόσωπος τoυ Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου κ.κ. Τιμοθέου κ.α. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, και προσωπικά  των κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Νούσιου, του Δήμου Καρδίτσας και του Δημάρχου κ. Τσιάκου, του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καρδίτσας και της κ. Μαρίας Καραμπινά.
Total
0
Shares