Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημήτρης Παπακώστας: Θεσσαλία – Αργιθέα – κοιλάδα Αχελώου: Ενωμένοι υπέρ έργων ΑΠΕ και πρόοδο !

Ελεγκτικό Συνέδριο: Τελικά υπάρχουν σοβαρά θεσμικά αντίβαρα!!! - Όταν η ΤΑ μεταλλάσσεται σε ...κομματικό βραχίονα και σε διοίκηση εκ των άνω: η Αποκέντρωση τετέλεσται! - Δημήτρης Παπακώστας

Δημήτρης Παπακώστας: Θεσσαλία – Αργιθέα – κοιλάδα Αχελώου: Ενωμένοι υπέρ έργων ΑΠΕ και πρόοδο !

Επι του επίκαιρου θέματος και του θορύβου που προκλήθηκε – κυρίως από πλευράς γειτόνων Άρτας για την έγκριση ΜΠΕ του σημαντικού υδροηλεκτρικού έργου στην κοιλάδα Αχελώου (θέση Αρδανοβο Καταφυλλίου / Μεσοπυργος Τετραφυλλιας) ,τη σχετική αρθρογραφία φορέων Άρτας και του επικεφαλής Αντιπολίτευσης Γιάννη Β Μπαμπατσικου σε συνδυασμό με τη θετική γνωμοδότηση επι της εν λόγω ΜΠΕ του ΠΣ Θεσσαλίας στις 13-5-22 , ας μου επιτραπεί να τονίσω :

1. Οι φορείς της Άρτας έχουν σηκώσει πολλή …σκόνη για τους δικούς τους λόγους και έχουν κάθε δικαίωμα να ψηφίζουν ελεύθερα ,αρκεί να μην απαξιώνουν θεσμούς και πρόσωπα της Αργιθεατικης και θεσσαλικης Αυτοδιοίκησης ( περιφερειάρχη – ΠΣ -Δήμαρχο Αργιθέας και Αιρετούς ΔΣ).

° Ανακριβέστατα επικαλούνται την απόφαση του ΔΣ Αμφιλοχίας της 29-11-21,ότι τάχα καταψήφισαν ομόφωνα την ΜΠΕ κλπ.

Προσέτρεξα στο διαδίκτυο και στην συζήτηση του ΔΣ Αμφιλοχίας .

Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Κατσούλας και πολλοί αιρετοι ΔΣ είναι υπέρ των έργων ΑΠΕ,  των υδροηλεκτρικών – όπως κάθε συνετός άνθρωπος που αντιλαμβάνεται το μείζον κ επείγον ζήτημα της ενέργειας ,της κλιματικής κρίσης ,της απεξάρτησης από ορυκτά καύσιμα (λιγνίτη ,κάρβουνο κα) ιδίως στις σημερινές συνθήκες .

@ Απλά δήλωσε ότι αφού ομόφωνα το ΔΣ Γ Καραϊσκάκη Άρτας είπε :

« όχι στην ΜΠΕ – και αφού τότε δεν είχαν εκφραστεί ούτε το ΠΣ Θεσσαλίας ,ούτε το δικό μας ΔΣ -τότε εμείς ως Αμφιλοχία που δεν μας αφορά ιδιαίτερα το υπόψη φράγμα ( ακουμπάει ελάχιστα μόνο το ανάχωμα στα όρια κοινότητας Αυλακίου – όλες οι επιπτώσεις κατάκλυσης κα αφορούν Τετραφυλλία και Αργιθέα ) λέμε : Λευκό , δεν ψηφίζουμε θετικά στην ΜΠΕ , σε συμπαράσταση στον γείτονα ΟΤΑ Άρτας».

^ Συνεπώς να μην γίνεται σκόπιμη ή ακούσια παραπλάνηση κοινής γνώμης .

Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας μάλιστα υπογράμμισε: Δεν μας έκανε καμμία κρούση η εταιρία Τερνα Ενεργειακή για το φράγμα – λεγόμενο – Αυλακίου .

¨ Ας μη επικαλούνται οι φίλοι γείτονες Άρτας ,τον Δήμο Αμφιλοχίας Αιτωλοακαρνανίας επι ματαίω !

2. Ήδη το ΠΣ Θεσσαλίας με θετική υποστήριξη του Περιφερειάρχη Κ Αγοραστού ψήφισε με ευρεία συναίνεση θετικά στην ΜΠΕ του έργου αυτού( βλ σχετικό άρθρο μου).

Όπως γίνεται αντιληπτό η επένδυση αυτή είναι  μείζονος σημασίας και η κάθε κίνηση ή παρέμβαση των τοπικών φορέων θέλει λεπτό διακριτικό χειρισμό ,προσεχτικά βήματα για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού οφέλους για Τόπο κ κόσμο μας.

Αποτελεί μοναδική ευκαιρία – κατά την άποψη μου – που δεν πρέπει να χαθεί .

Επιβάλλεται η μέγιστη δυνατή Διαπαραταξιακή Ενότητα και Συνεννόηση .

••• Θυμίζω ότι στο εκλογικό πρόγραμμα της Αργιθεατικης Συμμαχίας τονίζεται :

« Ναι στην :Προσέλκυση Επενδυτών για εκτέλεση έργων ΑΠΕ – υδροηλεκτρικών με τα Μέγιστα ανταποδοτικά ωφελήματα και αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια»….

@ Στο εκλογικό της Νέας Εποχής : «Είμαστε υπέρ των ΑΠΕ ως εθνική στρατηγική επιλογή ….αλλά δεν μπορούμε σε καμμία περίπτωση να αποδεχτούμε να μετατραπεί η Αργιθέα σε απέραντο   α ι ο λ ι κ ό   πάρκο…

Περισσότερο ενδεδειγμένες επιλογές μπορούν να αποτελέσουν τα Υ Δ Ρ Ο Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ι Κ Α , …της βιομάζας και γεωθερμίας ….

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ειναι το Υδροηλεκτρικό Αργυρίου ,,,,,»

3. Δεν θα μπω στην αντιπαράθεση μεταξύ Αντιπολίτευσης > Συμπολίτευσης ,αν έπρεπε και σε ποιον χρόνο το ΔΣ Αργιθέας να είχε συνεδριάσει για συζήτηση – γνωμοδότηση επι της κατατεθείσας  ΜΠΕ του υπόψη έργου στην κοιλάδα Αχελώου .

@ Η κοινή γνώμη παρακολουθεί τον διάλογο ,την αρθρογραφία και κρίνει . Είναι ευχάριστο που η Δημοτική Αντιπολίτευση παίζει το θεσμικό ρόλο της .

Η Συμπολίτευση ας ακούσει , ας αφουγκραστεί τις ανάγκες του κόσμου μας …

^ Λόγω μακράς εμπειρίας μου όμως να πω : Το προέχον ειναι η προώθηση της σημαντικής επένδυσης με ψυχραιμία και στάθμιση του πατριωτικού συμφέροντος και η απόφαση του ΠΣ Θεσσαλίας εκφράζει και επικυρώνει τη βούληση όλων των Αργιθεατών – Θεσσαλών για βιώσιμη αειφορική ανάπτυξη και παραγωγή καθαρής ενέργειας.

Η συνεργασία αμοιβαίου οφέλους με ισχυρούς ομίλους / ΤΕΡΝΑ και ΔΕΗ , μόνο κέρδος και οφέλη θα αποφέρει στην υπο ερήμωση και σε φτωχοποίηση Πατρίδα μας .

@ Στη διάθεση ολων για ο τι μπορουμε να συνεισφέρουμε καθότι έχουμε μακρύ δρόμο – για τις νεωτερες γενιές ας εργαστούμε έξυπνα και με πάθος !

# Αντιπαρέρχομαι τα γραφόμενα του γείτονα φίλου καλού Χρ Β Καπερώνη- προέδρου αδελφότητας Πηγιωτων Άρτας -που με σκληρό τόνο καταφέρεται εναντίον των Αργιθεατών ,του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ,των Αιρετών μας , εμού προσωπικά –  λόγω αγωγής μου και ανάγκης για καταλλαγή .

^ Οφείλω όμως να σημειώσω : οι γείτονες της Άρτας είπαν :ναι ,πριν πολλά χρόνια, στο φράγμα Συκιάς, έλαβαν παχυλές αποζημιώσεις από ελληνικό δημόσιο για κτήματα ,κτίσματα και συνιδιοκτητο δάσος ( αποψιλωμένα πρανή ) και δεν δεχόμαστε μαθήματα ήθους ή τοπικής αυτονομίας ….από κανέναν !

^ Ούτε  ο Κ Αγοραστός ειναι …´καμπάρχης’ , ουτε καπέλωσε άλλον ΟΤΑ , έχει δικαίωμα η Περιφέρεια να ψηφίσει επι της ΜΠΕ κ βαρύνουσα γνώμη και εμείς οι Θεσσαλοί τον εκλέξαμε ,εμείς έχουμε αναφαίρετο πολιτικό δικαίωμα να τον κρίνουμε.,αλλά πάντα με σοβαρότητα, δίκαιη κρίση και ευπρέπεια ,που έχει χάσει ο εξ Άρτας φίλος μας λόγω της προφανούς σύγχυσης που του προκάλεσε η απόφαση ΠΣ Θεσσαλίας ….

Ας αφήσει τους αήθεις υπαινιγμούς περί : τελάλη εταιριών , Γεραπετριτη και Σκρέκα .

Θα μπορούσαμε αντιστρέψουμε για: τελάληδες ορυκτών , φυς αερίου ….

Ώρα να σοβαρευτούμε ,,,,

@ Η Θεσσαλία η Αργιθέα τα χωριά Αχελώου είμαστε ενωμένοι και υπέρ των αειφορικών πράσινων επενδύσεων με τους όρους της υπαρ 153/2018 απόφασης ΔΣ Ορεινής Αργιθέας ,γιατί έχουμε το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον !

* Ο καθείς εφ ώ ετάχθη ! Η ορεινή πατρίδα προώρισται να ζήσει κ θα ζήσει !

Δημήτρης Παπακώστας

16-5-22
Total
0
Shares
Previous Article
ergastiri erasmus 3

Εργαστήρι ιστορίας στο 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας

Next Article
eda thess tileoptiki kampania 1

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Συνεχίζεται δυναμικά η διείσδυση του φυσικού αερίου

Related Posts

Police astynomia 23
Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στον Τύρναβο για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στον Τύρναβο για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας Ελέγχθηκαν -60- άτομα και -54- οχήματα…
E65 Staikouras
Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65 «Με τη σημερινή παράδοση στην κυκλοφορία…