Συνέντευξη του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑΘΕΣΣ κ. Λεωνίδα Μπακούρα στην εκπομπή «Έξυπνη Οικονομία» του TV100

Leonidas Mpakouras

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας κατά τη συνέντευξή του στην εκπομπή «Έξυπνη Οικονομία» του TV100, αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση και στη μεταβλητότητα που επικρατεί στην παγκόσμια αγορά του φυσικού αερίου.

Εν μέσω των γεωπολιτικών αναταράξεων και της ενεργειακής κρίσης, ο κ. Μπακούρας ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να επιτύχει την ενεργειακή της ασφάλεια και τη δυναμική της αξιοποίησης των ανανεώσιμων αερίων προς την κατεύθυνση αυτή. Ειδικά για την Ελλάδα, τόνισε ότι χώρα είναι θωρακισμένη ενεργειακά, ενώ χάρις την ανάπτυξη των υποδομών,  μετατρέπεται σε Πύλη Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου και κόμβο ενεργειακής ασφάλειας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συμβάλλοντας στην προστασία εφοδιασμού των καταναλωτών.

Αναφερόμενος στον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για το 2022 ο κ. Μπακούρας παρέθεσε το χρονοδιάγραμμα ένταξης των νέων περιοχών στο δίκτυο διανομής, υπογραμμίζοντας τη σημασία της μετάβασης στη χρήση του φυσικού αερίου – την πιο αποδοτική, ασφαλή και αξιόπιστη μορφή ενέργειας- για κάθε καταναλωτή.

ΤV100 – Έξυπνη Οικονομία – Λεωνίδας Μπακούρας / Γενικός Διευθυντής ΕΔΑ ΘΕΣΣ | 22.03.22Total
1
Shares
Previous Article
Ενημερωτική εκδήλωση από την Τροχαία για την «Οδική Ασφάλεια και οδική συμπεριφορά» στο ΣΔΕ Καρδίτσας

Ενημερωτική εκδήλωση από την Τροχαία για την «Οδική Ασφάλεια και οδική συμπεριφορά» στο ΣΔΕ Καρδίτσας

Next Article
Agorastos Petsas

5 νέα έργα 10,2 εκατ. ευρώ για Δήμους της Θεσσαλίας εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»Total
1
Share