Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

9 νέα έργα προϋπολογισμού 41,3 εκατ. ευρώ για τη Θεσσαλία με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Petsas Agorastos

9 νέα έργα προϋπολογισμού 41,3 εκατ. ευρώ για τη Θεσσαλία με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Εννέα νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 41,3 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια και Δήμους της Θεσσαλίας ενέταξε η Επιτροπή Αξιολόγησης του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που συνεδρίασε σήμερα με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα  Αγοραστού.

Πρόκειται για τα έργα:

Αξιοποίηση ταμιευτήρων Τ.Κ. Ναρθακίου και Τ.Κ. Διλόφου για τις υδρευτικές ανάγκες της πόλης των Φαρσάλων, προϋπολογισμού 21.756.190,26 ευρώ

Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Τυρνάβου προϋπολογισμού 2.270.000 ευρώ

Προσεισμικός έλεγχος σε σχολικά κτίρια του Δήμου Βόλου, προϋπολογισμού 30.343,18 ευρώ

Βελτίωση βατότητας αγροτικής οδοποιίας Δήμου Σκιάθου, προϋπολογισμού 2.738.080 ευρώ

Ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων Δήμου Φαρκαδόνας, προϋπολογισμού 1.635.266,97 ευρώ

Κατασκευή εναλλακτικού αγωγού τροφοδοσίας του Συνδέσμου Ύδρευσης Καρδίτσας από τη Λίμνη Πλαστήρα με κύριο του έργου την  Περιφέρεια Θεσσαλίας,  προϋπολογισμού 7.257.903, 27 ευρώ

Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου κατανάλωσης και  μείωσης διαρροών στα εσωτερικά δίκτυα διανομής νερού του Δήμου Παλαμά, προϋπολογισμού 2.296.709 ευρώ

Ανάπτυξη της υπαίθρου-Αγροτική οδοποιία Δήμου Αργιθέας, προϋπολογισμού 2.134.200 ευρώ

Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, προϋπολογισμού 1.270.000 ευρώ

«Ευχαριστώ  τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για την διαχρονικά άριστη συνεργασία που οδηγεί σε έργα με μεγάλο κοινωνικό αποτύπωμα και  προστιθέμενη αξία για όλη τη Θεσσαλία. Η Επιτροπή Αξιολόγησης του Προγράμματος  Αντώνης Τρίτσης, ενέταξε σήμερα 9 νέα έργα μεταξύ των οποίων  τα φράγματα σε Δίλοφο και Ναρθάκι  για την ύδρευση των Φαρσάλων,  έργα πόσιμου νερού για την  Καρδίτσα και τον Παλαμά καθώς και  νέα έργα αγροτικής οδοποιίας. Αυτή είναι η μεγάλη προσφορά του  προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»,  ενός πολλαπλά χρήσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου που βελτιώνει με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα την καθημερινότητα των πολιτών» δήλωσε  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Τα νέα έργα που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» 

Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας:

Κατασκευή Εναλλακτικού Αγωγού Τροφοδοσίας του Συνδέσμου Ύδρευσης Καρδίτσας από τη Λίμνη Πλαστήρα, προϋπολογισμού 7.257.903,27 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει μία νέα υδροληψία στη λίμνη Πλαστήρα (στην περιοχή της υφιστάμενης υδροληψίας του ΥΗΕ της ΔΕΗ), αγωγό μεταφοράς, αγωγό πτώσης με έργα εκτόνωσης εντός του χώρου των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ, μεταφορά του νερού στην αναρρυθμιστική λίμνη και τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας του Συνδέσμου Ύδρευσης.

Για Δήμους  της Θεσσαλίας:

-Αξιοποίηση ταμιευτήρων Τ.Κ. Ναρθακίου και Τ.Κ. Διλόφου για τις υδρευτικές ανάγκες της πόλης των Φαρσάλων, προϋπολογισμού 21.756.190,26 ευρώ. Το έργο αφορά στην επίλυση των ιδιαίτερα οξυμένων προβλημάτων ύδρευσης στην περιοχή των Φαρσάλων. Περιλαμβάνει:

Υποέργο 1: Κατασκευή φράγματος Διλόφου στη θέση Κακλιτζόρεμα (8.250.000 €).

Υποέργο 2: Κατασκευή φράγματος Ναρθακίου στη θέση Λουτσακόρεμα (6.024.193,55 €).

Υποέργο 3: Έργα μεταφοράς πόσιμου νερού (3.854.838,71 €).

Υποέργο 4: Εγκατάσταση επεξεργασίας νερού (ΕΕΝ) (950.000 €).

Υποέργο 5: Διοικητικό κόστος κατασκευής του έργου (286.158 €).

Υποέργο 6: Απαλλοτριώσεις για την κατασκευή των δύο φραγμάτων (2.141.000 €).

Υποέργο 7: Αρχαιολογικές δαπάνες (250.000 €).

-Ασφαλτόστρωση Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Τυρνάβου προϋπολογισμού 2.270.000 ευρώ. Αποτελείται από δύο  υποέργα:

– ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΑΜΠΕΛΩΝΑ

ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (650.000 €), που αφορά στην εκτέλεση εργασιών κατασκευής και βελτίωσης δύο  τμημάτων του αγροτικού οδικού δικτύου στη Δ.Ε. Αμπελώνα, με συνολικό μήκος που ανέρχεται στα 3.780 μ.

– ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (1.620.000 €), που αφορά στην εκτέλεση εργασιών κατασκευής και βελτίωσης εννέα  τμημάτων του αγροτικού οδικού δικτύου στη Δ.Ε. Τυρνάβου, σε συνολικό μήκος που ανέρχεται στα 13.940 μ.

-Βελτίωση βατότητας αγροτικής οδοποιίας Δήμου Σκιάθου, προϋπολογισμού 2.738.080 ευρώ. Περιλαμβάνει τρία υποέργα:

1.Αποκατάσταση ζημιών αγροτικής οδοποιίας στις θέσεις Λεχούνι, Πλατανιάς (Κοκκινόγια) & Λειβαδάκι, που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα τον Απρίλιο του 2020.

  1. Έργα βελτίωσης της περιφερειακής αγροτικής οδού Καλαμακίου.
  2. Σύμβαση παροχής υπηρεσιών επιστημονικού συμβούλου υποστήριξης για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης

-Προσεισμικός έλεγχος σε σχολικά κτίρια του Δήμου Βόλου, προϋπολογισμού 30.343,18 ευρώ. Περιλαμβάνει δύο υποέργα:

  • Υποέργο 1: ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ. Πρόκειται να εκπονηθεί πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος σε 25 Σχολικές Υποδομές – 46 κτήρια του Δ. Βόλου συνολικού εμβαδού περίπου 40.000 τ.μ. Τα σχολικά κτίρια βρίσκονται στις δημοτικές ενότητες του Βόλου, της Ν. Ιωνίας, της Αγριάς και της Αισωνίας.
  • Υποέργο 2: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. Το υποέργο περιλαμβάνει δύο ομάδες προμηθειών:

2α. Προμήθεια και τοποθέτηση 50 πινακίδων πληροφόρησης για την περιοχή καταφυγής των κατοίκων κάθε Δημοτικής Ενότητας σε περίπτωση σεισμού (ανοιχτοί δημοτικοί χώροι).

2β. Προμήθεια 1.000 αφισών μεγέθους Α2 που θα τοποθετηθούν σε δημοτικά και δημόσια κτίρια για την ενημέρωση του κοινού για τους τόπους καταφυγής και την ορθή αντίδρασή του σε περίπτωση σεισμού.

Ανάπτυξη της υπαίθρου – Αγροτική Οδοποιία του Δήμου Αργιθέας, προϋπολογισμού 2.134.200 ευρώ. Περιλαμβάνει αγροτική οδοποιία που θα εξυπηρετεί την εύρυθμη λειτουργία των υφιστάμενων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε τρεις  Δημοτικές Ενότητες του Δήμου:

– ΔΕ Αργιθέας, που περιλαμβάνει τις ΤΚ Ανθηρού, Καρυάς, Πετρωτού, Θερινού

– ΔΕ Ανατολικής Αργιθέας, που περιλαμβάνει τις ΤΚ Βλασίου, Στεφανιάδας

– ΔΕ Αχελώου, που περιλαμβάνει τις ΤΚ Βραγκιανών, Καταφυλλίου, Αργυρίου.

Το συνολικό μήκος της αγροτικής οδοποιίας ανέρχεται σε περίπου 10 χλμ. Συνοδό έργο είναι  η δαπάνη υπηρεσίας σύνταξης φακέλου αίτησης χρηματοδότησης.

-Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου κατανάλωσης και μείωσης διαρροών στα εσωτερικά δίκτυα διανομής νερού του Δήμου Παλαμά, προϋπολογισμού 2.296.709 ευρώ. Αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού και την παροχή υπηρεσιών ελέγχου κατανάλωσης και μείωσης διαρροών στα εσωτερικά δίκτυα διανομής νερού του Δήμου Παλαμά και συγκεκριμένα:

– Ενός (1) Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου Καταναλώσεων και Διαρροών (Κ.Σ.Ε.Κ.Δ.)

– Επτά χιλιάδων εκατόν ενενήντα (7.190) Τοπικών Σταθμών Ελέγχου Κατανάλωσης (Τ.Σ.Ε.Κ.) με ψηφιακούς υδρομετρητές

– Εξοπλισμού Φορητών Σταθμών Ελέγχου (Φ.Σ.Ε.) που περιλαμβάνει δεκαπέντε διατάξεις διαφόρων τύπων τεσσάρων  λογισμικών πακέτων για την διαχείριση των δεδομένων, τον εντοπισμό διαρροών και βελτίωση του υδατικού ισοζυγίου

– Παροχή υπηρεσιών παραμετροποίησης λογισμικού, εκπαίδευσης, τεκμηρίωσης και δοκιμαστικής λειτουργίας. Επίσης, η πρόταση περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης για τη σύνταξη και προετοιμασία φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης.

-Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, προϋπολογισμού 1.270.000 ευρώ. Περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο στις αμπελουργικές ζώνες των Τ.Κ. Μοσχάτου, Τ.Κ. Μορφοβουνίου και Τ.Κ. Μεσενικόλα που ανήκουν στον  Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Παραδοτέα του έργου θα είναι περίπου 12,5 χλμ χαλικοστρωμένων και ασφαλτοστρωμένων αγροτικών δρόμων.

-Ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων Δήμου Φαρκαδόνας, προϋπολογισμού 1.635.266,97 ευρώ. Αφορά σε αγροτική οδοποιία μήκους περίπου 12,6 χλμ σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Φαρκαδόνας. Οι αγροτικοί δρόμοι θα είναι πλάτους 5,50μ (4,50μ οδόστρωμα και 0,50μ έρεισμα εκατέρωθεν του οδοστρώματος).
Total
0
Shares