17χρονος εμπλεκόταν σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω του διαδικτύου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου και διακριβώθηκε η εμπλοκή 17χρονου ημεδαπού

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της συνεχούς δράσης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, εξιχνιάστηκε σχετική υπόθεση με θύμα 17χρονη. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές αναπαραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, στην οποία εμπλέκεται 17χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από έγκληση της μητέρας της 17χρονης, σύμφωνα με την οποία η ανήλικη συνομιλούσε με άγνωστο άτομο, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και του απέστειλε φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο.

Ακολούθως, η ανήλικη δέχτηκε προσωπικό μήνυμα από άλλο προφίλ, που την ενημέρωνε ότι κατέχει φωτογραφίες της και την απείλησε ότι αν δεν του αποστείλει άλλες δύο (2) επίμαχες φωτογραφίες της, θα στείλει αυτές που έχει ήδη στην κατοχή του και σε άλλα άτομα.

Η ανήλικη δεν ενέδωσε και το εν λόγω άτομο απέστειλε κάποιες από τις φωτογραφίες της σε διαδικτυακούς της φίλους, ενώ προσέγγισε και άλλα ανήλικα άτομα για να του δώσουν αντίστοιχες φωτογραφίες, ζητώντας σε μία περίπτωση, από ανήλικη να συνευρεθεί μαζί του με αντάλλαγμα χρηματική αμοιβή.

Στο πλαίσιο αυτό, εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από τη μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, ταυτοποιήθηκε ο κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου.

Σε κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία του 17χρονου σε περιοχή της Αττικής, διενεργήθηκε επιτόπιος έλεγχος στα ψηφιακά μέσα του και ταυτοποιήθηκε ότι ήταν ο διαχειριστής των δύο (2) επίμαχων προφίλ και ότι είχε διαγράψει τις προαναφερθείσες φωτογραφίες της ανήλικης.

Βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία (1) ταμπλέτα (tablet), που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
Total
0
Shares