Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης: Η απόλυτη καταστροφή

Gavogiannis Kostas Karditsa

Κώστας Γκαβογιάννης: Η απόλυτη καταστροφή

Ήδη πλησιάζει ο καιρός που ο Δήμος Καρδίτσας θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα. Φυσικά δεν είναι θέμα που απασχολεί την τωρινή Διοίκηση, αφού η “κληρονομιά” της θα αποδειχθεί άκρως επιζήμια για όλους μας.

Ο λόγος για το οικονομικό σκέλος που, τα τρία χρόνια της συγκεκριμένης Διοίκησης, επιδεινώνονται με δραματικούς ρυθμούς.

Σημαντικός παράγοντας αυτής της επιδείνωσης είναι τα λεφτά που χάθηκαν. Τρία χρόνια τώρα υπήρξαν δεκάδες Ευρωπαϊκά προγράμματα, που παρείχαν εκατοντάδες ευκαιρίες για εισροή πόρων. Ξέρετε πόσα εκμεταλλεύτηκε ο Δήμος Καρδίτσας; Ψάξτε να δείτε και θα αντιληφθείτε γιατί φιγουράρουμε στις τελευταίες θέσεις Πανελλαδικά σε ότι αφορά αυτά τα προγράμματα. Αντιθέτως στις πρώτες θέσεις είναι ο Δήμος Καλαμάτας και ο Δήμος Τρικκαίων. Στα Τρίκαλα πήγαν όλα τα λεφτά και σε μας ούτε ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα που ακολουθεί.

Από τις 26 Απριλίου μέχρι την 1η Μαΐου διοργανώνεται ο Διεθνής Ποδηλατικός γύρος της Ελλάδας. Από την Κρήτη μέχρι την Ήπειρο οι Δήμοι έχουν ήδη χαράξει τις διαδρομές και προσπαθούν να “κρατήσουν” τους ποδηλάτες, όσο το δυνατόν περισσότερο στην περιοχή τους. Σε ότι αφορά τη Δυτική Θεσσαλία, μόνο τα Τρίκαλα έχουν ανακοινώσει πλήρες πρόγραμμα.

Θέλετε να μάθετε για την Καρδίτσα; Για την πόλη του ποδηλάτου δηλαδή. Τίποτα μέχρι στιγμής.

Πληροφορούμε τον κ. Τσιάκο, γιατί δεν είναι καθόλου απίθανο να μην έχει ιδέα για το θέμα, ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις έκανε ο “μέντοράς του”, ο κ. Αυγενάκης. Ας κάνει έναν κόπο να του τηλεφωνήσει μπας και αντιληφθεί τι συμβαίνει, τι χάνουμε κλπ, ώστε να κάνουμε κάτι, έστω και την ύστατη στιγμή.

Τίποτα από τα παραπάνω είναι τυχαία και δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ανικανότητα και την αδιαφορία. Είναι θέματα προτεραιοτήτων βλέπετε, αλλά στις προτεραιότητες του κ. Τσιάκου είναι οι αναθέσεις.

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, πέρα από τα λεφτά που χάσαμε δηλαδή επειδή δεν έκανε τον κόπο να ασχοληθούν τίποτα, όχι μόνο με τα παραπάνω, περνάει και τη θηλιά του ηλεκτροφωτισμού στο λαιμό των δημοτών Στις πλάτες μας δηλαδή φορτώνει το κόστος και το κάνει τη στιγμή που ο Δήμος σήμερα δεν έχει τα χρήματα να αντικαταστήσει τις καμένες λάμπες εντός των ορίων του. Γι’ αυτό και υπάρχει σκοτάδι σε διάφορες περιοχές. Δεν υπάρχουν λεφτά για λάμπες. Το διανοείστε;

Το ερώτημα όμως είναι το εξής: Έχει το δικαίωμα ο κ. Τσιάκος με τους κάκιστους χειρισμούς στα οικονομικά να περνάει θηλιά στο λαιμό των Καρδιτσιωτών; Γιατί τις “επιλογές” του θα τις πληρώνουμε για δεκαετίες και γιατί ήδη διαφαίνεται ότι θα παραδώσει ένα Δήμο οικονομικά κατεστραμμένο. Υπάρχει Καρδιτσιώτης που να πιστεύει πως του αξίζει τέτοια τύχη; Και τέτοια τιμωρία σε τελική ανάλυση. Υπάρχει Καρδιτσιώτης που θέλει να ζει σ’ ένα Δήμο κατεστραμμένο οικονομικά και σε πλήρη διάλυση;

Ξεπούλησε το Παυσίλυπο, χάρισε οικόπεδα, παραχωρεί τον ηλεκτροφωτισμό σε ιδιώτη με πανάκριβη χρέωση για τους Καρδιτσιώτες, μετατρέπει με απευθείας αναθέσεις σε πίσσα τα λεφτά που προοριζόταν για σημαντικά και αναγκαία έργα υποδομής και από την άλλη, δεν έφερε ούτε ένα ευρώ στο Δήμο.

Δυστυχώς είμαστε λίγο πριν την απόλυτη καταστροφή.

Εμείς ως Συνδυασμός όλα αυτά τα χρόνια δεν κάνουμε τίποτε άλλο απ’ το να επισημαίνουμε τις αδυναμίες και τις ανεπάρκειες, προκειμένου να αποτρέψουμε αυτό που βλέπαμε ότι έρχεται. Δεν σταθήκαμε όμως εκεί, προχωρήσαμε ακόμα παραπέρα, προτείνοντας λύσεις, δείχνοντας το δρόμο δηλαδή που πρέπει να ακολουθήσουν. Μέχρι και το πρόγραμμά μας τους επιτρέψαμε να χρησιμοποιήσουν για το καλό του Δήμου. Πρωτόγνωρη και μοναδική κίνηση Πανελλαδικά.

Πέρα απ’ αυτό δηλώνουμε πως όπως είμαστε σε θέση να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για να δημιουργήσουμε ένα Δήμο εύρωστο, αποτελεσματικό και κυρίως ένα Δήμο που θα στέκεται στο πλευρό του δημότη. Σ’ αυτό στοχεύει εξάλλου και το νέο πρόγραμμα που ετοιμάζουμε.

Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”

Ο επικεφαλής

Κώστας Γκαβογιάννης




Total
0
Shares
Previous Article
Tsirogianni Elli Argitheates Trikalon

Μήνυμα της Έλλης Τσιρογιάννη -Προέδρου Αργιθεατών Τρικάλων- για την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Next Article
Lia Roganaki 22 800x500 1

Λία Ρογγανάκη: Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Related Posts