Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με πρωτοβουλία της Ομάδας Γυναικών Καλλιθήρου «Αγγελική Φυτσιλή» πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων του χωριού για τα προβλήματα που καθημερινά ταλανίζουν τις οικογένειές μας.

sekliza karditsas

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΥΤΣΙΛΗ»

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ

Με πρωτοβουλία της Ομάδας Γυναικών Καλλιθήρου «Αγγελική Φυτσιλή» πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων του χωριού για τα προβλήματα που καθημερινά ταλανίζουν τις οικογένειές μας. Στην πλούσια συζήτηση, που αναπτύχθηκε, αναδείχθηκε ότι η πολιτική που ακολουθείται από κάθε κυβέρνηση διαχρονικά και εφαρμόζεται κατά γράμμα και στην Τοπική Διοίκηση, έχει σαν συνέπεια την ένταση αυτών των προβλημάτων και την χειροτέρευση της ποιότητας ζωής μας.

Η ακρίβεια, η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, η συνειδητή επιλογή μιας ανάπτυξης για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, πληρωμένη από το λαό συνδυάζεται με τη χρόνια υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση στην υγεία, την παιδεία, την καθημερινή ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.

Στην καθημερινότητα των κατοίκων της Σέκλιζας, αυτό εκφράζεται και με άλλους τρόπους. Ένα βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη υποδομών για το αγροτικό ιατρείο του χωριού, με αποτέλεσμα αυτό να μην είναι λειτουργικό και ο αγροτικός γιατρός να δυσχεραίνεται στο κοινωνικό του έργο και οι κάτοικοι στου χωριού να μην μπορούν να εξεταστούν!  Άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η συστηματική παραμέληση του αγροτικού οδικού δικτύου παρά τα συνεχόμενα υπομνήματα και αιτήματα, που μπαίνουν από το τοπικό συμβούλιο, δυσκολεύοντας ιδιαίτερα τη δουλειά των αγροτών, βάζοντάς τους κι άλλα εμπόδια δίπλα σε αυτά του μειωμένου εισοδήματος, του αυξημένου κόστους παραγωγής, των καταστροφών από τα καιρικά φαινόμενα και των πετσοκομμένων αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.

Αποφασίσαμε:

  • να συντονίσουμε τη δράση μας και να ενώσουμε τη φωνή μας με τα υπόλοιπα Σωματεία και τους Φορείς της Καρδίτσας, που πραγματοποιούν συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Μαρτίου και ώρα 6:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας (Alpha Bank).
  • να καταθέσουμε αυτά τα ζητήματα στον Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο απαιτώντας την άμεση επίλυσή τους, καθώς αφορούν την καθημερινότητάς μας.

Καλούμε τους κατοίκους του χωριού, τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου και της Ομάδας Γυναικών, να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας (Alpha Bank), διεκδικώντας άμεση λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Σύσκεψη Φορέων Σέκλιζας

1/3/2022




Total
0
Shares
Previous Article
Agorastos Mixalakis foto grafeio

Εκσυγχρονίζει το αρδευτικό δίκτυο των ΤΟΕΒ της Π.Ε. Τρικάλων η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
epagelmatiko epimelitirio 1

Ανακοίνωση Κάλεσμα από την Σύσκεψη των σωματείων επαγγελματιών Καρδίτσας

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…