Περιφ Συμβούλιο Θεσσαλίας-28 Φεβ: Οι Αργιθεάτες της κοιλάδας Αχελώου απαιτούν δικαίωση – ίση μεταχείριση – άσφαλτο Τώρα (Ρόγκια Βραγκιανών).

Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Περιφ Συμβούλιο Θεσσαλίας-28 Φεβ: Οι Αργιθεάτες της κοιλάδας Αχελώου απαιτούν δικαίωση – ίση μεταχείριση – άσφαλτο Τώρα (Ρόγκια Βραγκιανών).

Μεθαύριο Δευτερα 28 Φεβ απόγευμα συνεδριάζει το ΠΣ Θεσσαλίας στην Λάρισα.

Από τα πρώτα θέματα : Απάντηση του Περιφερειάρχη σε επίκαιρη επερώτηση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» του φίλου Τάσου Τσιαπλέ και συναδέλφων του , για την ολιγωρία και μεγάλη καθυστέρηση στην ασφαλτόστρωση ( εξαγγελία χρηματοδότησης – δημοπράτησης ) των κεντρικών διαπεριφερειακών συνδεσεων:

1. Από Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας έως Ρογκια – όρια Ευρυτανίας :6 μόλις χλμ.
Σχολικός δρόμος όπου ταλαιπωρούνται και κινδυνεύουν μικροί μαθητές δημοτικού.

2. Από Αργυρι Αχελώου έως όρια Αιτωλίας κ Ευρυτανίας – μόλις 5 χλμ.
Σχολικός δρόμος και κεντρικής σημασίας προς Αγρίνιο -Αρτα- Καρπενήσι .

• Έχουμε τονίσει προ λίγων ημερών ότι επιβάλλεται η παρουσία ,μαχητική και δυναμική, πολιτισμένη και σθεναρή – όσων πατριωτών μπορούν την ώρα συνεδρίασης,έξω από την αίθουσα του ΠΣ ( με μάσκες -αποστάσεις- πλακάτ ) ,των συλλογικών φορέων ,των Αιρετών Αργιθέας για να διατρανώσουμε το δίκαιο υπερώριμο αίτημα ίσης μεταχείρισης , ισόρροπης ανάπτυξης ορεινών απόμακρων περιοχών της Θεσσαλίας με τον κάμπο – πόλεις .

* Με επαφή με τοπικά μέσα ενημέρωσης ,προβολή και δημοσιότητα .

Ακόμη και με καταχωρίσεις – ανακοινώσεις με κάλυψη κόστους από το δημοτικό ταμείο ή χορηγίες ή και εξ ιδίων ( φορείς – πατριώτες) .

••• Αυτή η μάχη πρέπει να κερδηθεί !

Όχι αλλη αναβολή , υπεκφυγές και πέταμα …μπάλας στο Υπουργείο ,την Κυβέρνηση …

• Από το 2012 δόθηκε η ρητή δέσμευση ενώπιον της Βουλής ότι ο δρόμος Ρογκίων Βραγκιανών είναι πρώτης προτεραιότητας ( πρακτικά επιτροπής ορεινών – Βασίλης Τσιάκος  τότε Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας / κανάλι Βουλής 2012).

Η κοιλάδα Αχελώου έχει ενεργά δημογραφικά χωριά με νέες οικογένειες , παιδιά, μητέρες ,κτηνοτρόφους και με Υδροηλεκτρικά έργα ΑΠΕ που λειτουργούν .

* Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έχει μοναδική ευκαιρία ,μεθαύριο να αποδείξει ότι έχει την πραγματική πολιτική βούληση για εδαφική κοινωνική συνοχή ολόκληρης της ισχυρής Θεσσαλίας:

* Απο Τεμπη έως Ρογκια και Γέφυρα Αυλακίου -Καταφυλλίου .

* Από Μυροφυλλο – Μεσοχωρα έως Ελληνικά – Ι Μ Σπηλιάς – Νεράιδα / Μεγδοβα .

* Από Συκιά ( έργα Αχελώου ποταμού )έως Σποράδες και Κισσαβο !

° ° Να βρει από Θεσσαλικό Ταμείο, την Περιφερεια: ΕΔΩ και ΤΩΡΑ – έως 25-3-22- του Ευαγγελισμού :

Α. Ποσό 1.500.000- 2.000.000€ για δημοπράτηση ταχύτατη ( fast truck)  του έργου ασφαλτόστρωσης Πρώτη φάση : Βραγκιανά έως παλιό Δημ Σχολείο Ρογκίων ( περί τα 2,5 χλμ).

Β. Ποσό ανάλογο για πρώτη φάση : Διασταύρωση Αργυρίου έως παλιό ΧΑΔΑ .

Επιτάχυνση του έργου ασφάλτου από ΠΕ Ευρυτανίας έως γέφυρα Αυλακίου ( που ήδη έχει δρομολογήσει η περιφέρεια Στερεάς σε συνεργασία με Περιφ Θεσσαλίας περί το ένα χλμ).

Επαφή και υποβολή αιτήματος σε εταιρία ΕΝΕΛ Ελλάς ΑΕ για χρηματοδότηση – εκτέλεση ασφαλτόστρωσης έως συνοικία Μακρυκαμπου Αργυρίου και Σταθμό παραγωγής της ιδιοκτήτριας εταιρίας του ΜΥΕ Αργυρίου 6,5 MW ( παράγει από το έτος 2011).

Εάν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας εμμείνει στην ίδια πολιτική: «δεν υπάρχουν χρήματα για την ορεινή Θεσσαλία , αναμένω απάντηση από Υπ Υποδομών στο πρόσφατο αίτημα για πιστώσεις : 5.100.000€ δρόμο Αργυρίου και 6.600.000€ για δρόμο Ρογκια – όρια Φελίκι» , τότε οι σχέσεις μας με την παρούσα  Περιφερειακή Αρχή και Συμπολίτευση θα έχουν διαρραγεί οριστικά και χωρίς επιστροφή στη συνεννόηση και συναίνεση .

Διότι η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί , η ανοχή , οι αντοχές επίσης …

Ας το αντιληφθούν και οι Βουλευτές μας και οι κομματικοί παράγοντες της ΝΔ στο νομό Καρδίτσας . Ας μη θεωρούν …σίγουρους ψηφοφορους τους χιλιάδες πατριώτες μας …θυμίζουμε το μαζικό άκυρο ψηφοδέλτιο στις εκλογές 1994 και 2011….!

••• Δευτέρα ….κοντή γιορτή λοιπόν ! Ιδωμεν έργα και δράσεις !

• Αλήθειες , χειροπιαστές εξαγγελίες  ζητούν οι ορεινοί Θεσσαλοί . Όχι τερτίπια , υπεκφυγές και ψέματα ανέξοδα …..

* Όλοι θα κριθούμε από τη δράση και το αποτέλεσμα !

Δημήτρης Παπακώστας

26-Φεβ-2022

Total
0
Shares