Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Περιφ Συμβούλιο Θεσσαλίας-28 Φεβ: Οι Αργιθεάτες της κοιλάδας Αχελώου απαιτούν δικαίωση – ίση μεταχείριση – άσφαλτο Τώρα (Ρόγκια Βραγκιανών).

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Περιφ Συμβούλιο Θεσσαλίας-28 Φεβ: Οι Αργιθεάτες της κοιλάδας Αχελώου απαιτούν δικαίωση – ίση μεταχείριση – άσφαλτο Τώρα (Ρόγκια Βραγκιανών).

Μεθαύριο Δευτερα 28 Φεβ απόγευμα συνεδριάζει το ΠΣ Θεσσαλίας στην Λάρισα.

Από τα πρώτα θέματα : Απάντηση του Περιφερειάρχη σε επίκαιρη επερώτηση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» του φίλου Τάσου Τσιαπλέ και συναδέλφων του , για την ολιγωρία και μεγάλη καθυστέρηση στην ασφαλτόστρωση ( εξαγγελία χρηματοδότησης – δημοπράτησης ) των κεντρικών διαπεριφερειακών συνδεσεων:

1. Από Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας έως Ρογκια – όρια Ευρυτανίας :6 μόλις χλμ.
Σχολικός δρόμος όπου ταλαιπωρούνται και κινδυνεύουν μικροί μαθητές δημοτικού.

2. Από Αργυρι Αχελώου έως όρια Αιτωλίας κ Ευρυτανίας – μόλις 5 χλμ.
Σχολικός δρόμος και κεντρικής σημασίας προς Αγρίνιο -Αρτα- Καρπενήσι .

• Έχουμε τονίσει προ λίγων ημερών ότι επιβάλλεται η παρουσία ,μαχητική και δυναμική, πολιτισμένη και σθεναρή – όσων πατριωτών μπορούν την ώρα συνεδρίασης,έξω από την αίθουσα του ΠΣ ( με μάσκες -αποστάσεις- πλακάτ ) ,των συλλογικών φορέων ,των Αιρετών Αργιθέας για να διατρανώσουμε το δίκαιο υπερώριμο αίτημα ίσης μεταχείρισης , ισόρροπης ανάπτυξης ορεινών απόμακρων περιοχών της Θεσσαλίας με τον κάμπο – πόλεις .

* Με επαφή με τοπικά μέσα ενημέρωσης ,προβολή και δημοσιότητα .

Ακόμη και με καταχωρίσεις – ανακοινώσεις με κάλυψη κόστους από το δημοτικό ταμείο ή χορηγίες ή και εξ ιδίων ( φορείς – πατριώτες) .

••• Αυτή η μάχη πρέπει να κερδηθεί !

Όχι αλλη αναβολή , υπεκφυγές και πέταμα …μπάλας στο Υπουργείο ,την Κυβέρνηση …

• Από το 2012 δόθηκε η ρητή δέσμευση ενώπιον της Βουλής ότι ο δρόμος Ρογκίων Βραγκιανών είναι πρώτης προτεραιότητας ( πρακτικά επιτροπής ορεινών – Βασίλης Τσιάκος  τότε Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας / κανάλι Βουλής 2012).

Η κοιλάδα Αχελώου έχει ενεργά δημογραφικά χωριά με νέες οικογένειες , παιδιά, μητέρες ,κτηνοτρόφους και με Υδροηλεκτρικά έργα ΑΠΕ που λειτουργούν .

* Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έχει μοναδική ευκαιρία ,μεθαύριο να αποδείξει ότι έχει την πραγματική πολιτική βούληση για εδαφική κοινωνική συνοχή ολόκληρης της ισχυρής Θεσσαλίας:

* Απο Τεμπη έως Ρογκια και Γέφυρα Αυλακίου -Καταφυλλίου .

* Από Μυροφυλλο – Μεσοχωρα έως Ελληνικά – Ι Μ Σπηλιάς – Νεράιδα / Μεγδοβα .

* Από Συκιά ( έργα Αχελώου ποταμού )έως Σποράδες και Κισσαβο !

° ° Να βρει από Θεσσαλικό Ταμείο, την Περιφερεια: ΕΔΩ και ΤΩΡΑ – έως 25-3-22- του Ευαγγελισμού :

Α. Ποσό 1.500.000- 2.000.000€ για δημοπράτηση ταχύτατη ( fast truck)  του έργου ασφαλτόστρωσης Πρώτη φάση : Βραγκιανά έως παλιό Δημ Σχολείο Ρογκίων ( περί τα 2,5 χλμ).

Β. Ποσό ανάλογο για πρώτη φάση : Διασταύρωση Αργυρίου έως παλιό ΧΑΔΑ .

Επιτάχυνση του έργου ασφάλτου από ΠΕ Ευρυτανίας έως γέφυρα Αυλακίου ( που ήδη έχει δρομολογήσει η περιφέρεια Στερεάς σε συνεργασία με Περιφ Θεσσαλίας περί το ένα χλμ).

Επαφή και υποβολή αιτήματος σε εταιρία ΕΝΕΛ Ελλάς ΑΕ για χρηματοδότηση – εκτέλεση ασφαλτόστρωσης έως συνοικία Μακρυκαμπου Αργυρίου και Σταθμό παραγωγής της ιδιοκτήτριας εταιρίας του ΜΥΕ Αργυρίου 6,5 MW ( παράγει από το έτος 2011).

Εάν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας εμμείνει στην ίδια πολιτική: «δεν υπάρχουν χρήματα για την ορεινή Θεσσαλία , αναμένω απάντηση από Υπ Υποδομών στο πρόσφατο αίτημα για πιστώσεις : 5.100.000€ δρόμο Αργυρίου και 6.600.000€ για δρόμο Ρογκια – όρια Φελίκι» , τότε οι σχέσεις μας με την παρούσα  Περιφερειακή Αρχή και Συμπολίτευση θα έχουν διαρραγεί οριστικά και χωρίς επιστροφή στη συνεννόηση και συναίνεση .

Διότι η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί , η ανοχή , οι αντοχές επίσης …

Ας το αντιληφθούν και οι Βουλευτές μας και οι κομματικοί παράγοντες της ΝΔ στο νομό Καρδίτσας . Ας μη θεωρούν …σίγουρους ψηφοφορους τους χιλιάδες πατριώτες μας …θυμίζουμε το μαζικό άκυρο ψηφοδέλτιο στις εκλογές 1994 και 2011….!

••• Δευτέρα ….κοντή γιορτή λοιπόν ! Ιδωμεν έργα και δράσεις !

• Αλήθειες , χειροπιαστές εξαγγελίες  ζητούν οι ορεινοί Θεσσαλοί . Όχι τερτίπια , υπεκφυγές και ψέματα ανέξοδα …..

* Όλοι θα κριθούμε από τη δράση και το αποτέλεσμα !

Δημήτρης Παπακώστας

26-Φεβ-2022




Total
0
Shares
Previous Article
Aiolos Gomfoi 333

Με την δύναμη του κόσμου ο Αίολος/Γόμφοι

Next Article
Agorastos Mixalakis ekklisia

Τον ιστορικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στην Κρήνη Φαρκαδόνας διασώζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Related Posts

nero 4
Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)»

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)» Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Υπουργοί,…
new E65
Διαβάστε περισσότερα

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 Παρουσία του Πρωθυπουργού, πραγματοποιούνται…