Όταν δεν υπάρχει θετική πολιτική βούληση για μεγάλα έργα και μεταρρυθμίσεις ….τότε ,φταίει η Αντιπολίτευση…η Αριστερά !

Ο Υπουργός Ανάπτυξης – Επενδύσεων εκστόμισε μια φράση που δεν συνάδει με το Κοινοβουλευτικό Δημοκρατικό Αντιπροσωπευτικό μας σύστημα ,καθότι σπέρνει διχασμό , τοξικότητα και κρύβει φαρισαϊσμό ….

Σε εκπομπή καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας δήλωσε :

« Αν δεν υπήρχε Αριστερά το ρεύμα θα ήταν φθηνότερο ….» Στη συνέχεια και μετά το θόρυβο που προκλήθηκε στο Twitter για το αντιδημοκρατικό ολίσθημα ( που κρύβει μύχιες σκέψεις ) προσπάθησε να τα …μαζέψει γράφοντας :

Δείτε με το έργο εκτροπής Αχελώου ….σταμάτησαν τα Υδροηλεκτρικά έργα λόγω προσφυγών  στα δικαστήρια και εναντίωσης των αριστερών ….

* Όλα τα παραπάνω επιχειρήματα είναι εκ του πονηρού και αποδεικνύουν την αδυναμία κάποιων Υπουργών που έχει εμπιστευθεί ο Πρωθυπουργός για την προώθηση αναγκαίων μεγάλων έργων, να κατανοήσουν το βασικό ,το στοιχειώδες :

|. Στην κοινοβουλευτική δημοκρατία ,οι πλειοψηφίες κυβερνούν, ψηφίζουν νομοθετήματα και προωθούν έργα κ μεταρρυθμίσεις χωρίς να υπολογίζουν πολιτικό κόστος και εμπόδια.

||. Ενώ οι αντιπολιτεύσεις δικαιούνται κ υποχρεούνται να ασκούν έλεγχο , να αντιπροτείνουν,να εναντιώνονται με κάθε νόμιμο μέσο ,ένα από τα οποία είναι και η προσφυγή στην ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη ,ακόμη και στα Ευρωπαϊκά όργανα.

• Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η ΝΔ ψηφίστηκε τον Ιούλιο 2019 από το 40% των Ελλήνων και διαθέτει 157 βουλευτές (απόλυτη πλειοψηφία ).

Κυβερνά επι 32 μήνες ( τρία χρόνια σχεδόν) και στο εκλογικό της πρόγραμμα είναι η ολοκλήρωση των έργων μεταφοράς νερών του Αχελώου ποταμού ,καθώς και η αποπεράτωση των Φραγμάτων / Υδροηλεκτρικών Συκιάς – Μουζακίου -Μεσοχώρας .

– Ποιά η εκδήλωση πολιτικής βούλησης έως τώρα του κυβερνώντος κόμματος ?

… Κάποιες επισκέψεις ….σκόρπιες δηλώσεις πολιτικών παραγόντων και πέραν αυτών τίποτα το ουσιαστικό ,το χειροπιαστό που θα γεννούσε ελπίδα στον διψασμένο και απειλούμενο με Σαχαροποίηση Θεσσαλικό κάμπο.

… Τίποτα το συγκεκριμένο, που θα έδινε χαμόγελο στην ταλαιπωρημένη από τα ημιτελή παρατημένα έργα Συκιάς – Αχελώου ορεινή περιοχή της Αργιθέας που βιώνει οδικά δίκτυα με επικίνδυνη βατότητα λόγω της εγκατάλειψης και των κινδύνων να …σπάσουν τα προφράγματα στη Συκιά , να καταπλακωθούν οδηγοί από τις πρωτόγονες οδικές σήραγγες Συκιάς ,που ανοίχτηκαν το 1989-90 από τη ΔΕΗ και παραμένουν επι 32 χρόνια χωρίς συντήρηση και επένδυση – φωτισμό .

*** 32 μήνες εξουσίας και φως στο…τούνελ της σήραγγας εκτροπής των 18 χλμ από Πετρωτό – Αγορασιά – Δρακοτρυπα Μουζακίου δεν…φαίνεται ….!

Πόσες τετραετίες χρειάζονται ακόμη για να μάθουν οι ορεινοί Αργιθεάτες ,οι Καρδιτσιώτες ,οι Θεσσαλοί ότι τα σημαντικά έργα Αχελώου ( ύδρευσης, άρδευσης, αναζωογόνησης του Πηνειού , πράσινης αειφορικής  ενέργειας ) ότι θα συνεχιστούν ή εν τέλει θα σταματήσουν οριστικά και θα αποκατασταθούν οι σοβαρές βλάβες που έγιναν με ευθύνη του ελληνικού Δημοσίου ( από το 1985 έως σήμερα ) στο περιβάλλον, το παρθένο οικοσύστημα της κοιλάδας Αχελώου , στα οδικά δίκτυα ?

• Αγαπητέ Υπουργέ κ Αδωνι Γεωργιάδη ,δεν σας φταίει η …Αριστερά ,ούτε η Αντιπολίτευση , φταίει ότι διστάζετε να σπάσετε αυγά ….για να κάνετε έργα ( ομελέτα ).

Φοβάστε τυχόν αντιδράσεις των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας ….οι οποίοι απολαμβάνουν τρία φράγματα επι του Αχελώου ( κρεμαστών – Καστρακίου – Στράτου ).

• Διστάζετε να συγκρουστείτε με την παλιά κρατικιστική νοοτροπία στην πράξη …

Πέραν των Ορίων του Αθηνοκεντρισμού δεν σας πολυνοιάζει τι θα γίνει …ούτε για τον πρωτογενή διατροφικό τομέα , ούτε για τη Θεσσαλία ή την παραμελημένη Καρδίτσα .

* Όμως η κεντρική φιλοσοφία , η πολιτική της ΝΔ είναι : Μεταρρυθμίσεις γρήγορες – Καινοτόμα αειφορικά έργα ΑΠΕ με επείγουσες διαδικασίες – ευημερία για όλους !

Όταν….οι Συμπολιτεύσεις στρέφουν τα βέλη για την αργοπορία κ ολιγωρία τους στις Αντιπολιτεύσεις ,τούτο σημαίνει : σύγχυση , πολιτική ανορεξία, αποδρομή….

• Όμως τονίζουμε : Η Καρδίτσα ,η Θεσσαλία , η ορεινή Αργιθέα,  έχουν ανάγκη και σε πρώτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση των έργων Αχελώου ,των Υδροηλεκτρικών , των Αιολικών ,των έργων ΑΠΕ και χωρίς αυτά είναι βέβαιη η παρακμή , οικονομική δημογραφική υποβάθμιση , η ερημοποίηση κ φτωχοποίηση τους …

• Αφήστε τι κάνει η…Αριστερά και πείτε μας : τι ποιεί η …Δεξιά / κεντροΔεξιά !!!

••Έχετε υποχρέωση ως Υπουργός Ανάπτυξης να επισκεφθείτε ,αύριο, τα έργα Συκιάς ,την Αγορασιά ,την Δρακότρυπα ,την ανοιγμένη σήραγγα των 18 χλμ ….μαζί με τον Διοικητή του ομίλου της ΔΕΗ ,που χρωστά πολλά αντισταθμιστικά έργα στην πατρίδα μας …!

Δημήτρης Παπακώστας /20-2-22

[Αιρετός ΤΑ – Δήμαρχος Αχελώου 1999-2006 ]