Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Θανάσης Παιδής στη «Φλόγα»: Στηρίζουμε έμπρακτα τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειες τους

Θανάσης Παιδής στη «Φλόγα»: Στηρίζουμε έμπρακτα τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειες τους

Θανάσης Παιδής στη «Φλόγα»: Στηρίζουμε έμπρακτα τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειες τους

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση είχε ο Θανάσης Παιδής, καθώς συναντήθηκε – στο πλαίσιο της 15ης Φεβρουαρίου που ορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας- με τους εκπροσώπους στη Λάρισα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», Δημήτρη Μπλιάμπλια και Θανάση Μούτσελα.

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων τέθηκαν μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που άπτονται της ανάγκης για ενίσχυση των υποδομών σε τοπικό επίπεδο, όπως επίσης των υγειονομικών παροχών σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην παρουσία παιδοογκολόγου που θα πρέπει να διασφαλιστεί, ώστε τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο να έχουν το καλύτερο δυνατό επίπεδο  διάγνωσης και αντιμετώπισης της ασθένειας με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Παράλληλα, ένα ακόμη ζήτημα που αναδεικνύεται από την πλευρά των οικογενειών έχει να κάνει με την αύξηση του αριθμού στις συνεδρίες – τις οποίες παρέχει ο ΕΟΠΥΥ – καθώς αφορούν φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία κ.α από 80 που είναι ανά έτος, ενώ ζητούν η μέγιστη διάρκεια της κάλυψης να παραταθεί πάνω από  δυο έτη.

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να γίνει ειδική αναφορά στο έργο της «Φλόγας» το οποίο είναι τεράστιο, καθώς παρέχει μια σειρά από καίριες υπηρεσίες (διαμονή, σχολείο, ψυχολογική υποστήριξη) δωρεάν τόσο στα παιδιά που νοσηλεύονται σε υγειονομικές μονάδες της Αττικής, όσο και στις οικογένειές τους.

Ο Θανάσης Παιδής δηλώνει τα εξής:

«Η προσφορά της “Φλόγας” είναι μοναδική σε αξία και σπάνια σε έκταση, καθώς ο Σύλλογος έχει στηρίξει χιλιάδες οικογένειες στην πορεία  της πολυετούς παρουσίας του σ’ αυτόν τον εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο.

Χάρις στη “Φλόγα” τα παιδιά με καρκίνο, οι γονείς τους, όπως επίσης τα άτομα του στενού συγγενικού περιβάλλοντος έχουν έναν πολύτιμο συνοδοιπόρο στον “Γολγοθά” που ανεβαίνουν καθημερινά και έναν μεγάλο σύμμαχο στη μάχη για τη ζωή.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη Διοίκηση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, όπως επίσης σε εργαζόμενους και  εθελοντές και υποστηρικτές του συλλόγου  που όλοι μαζί έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν αυτόν τον ισχυρό προστατευτικό μανδύα.

Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε έμπρακτα το έργο της “Φλόγας”, καθώς οι καιροί και οι ανάγκες απαιτούν δράσεις, ώστε να σταθούμε με ουσιαστικό τρόπο στο πλευρό των παιδιών με καρκίνο όπως και στις οικογένειες τους.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε πως θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να είμαστε δίπλα στον Σύλλογο σε αυτήν την αποστολή που έχει δώσει σημαντικά δείγματα γραφής, αφήνοντας ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.




Total
0
Shares
Previous Article
koptiki raptiki Larisa

Δήμος Λαρισαίων: Πρόγραμμα  «Κοπτική Ραπτική»

Next Article
visma

Το SWIFT ως γεωπολιτικό όπλο