Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κώστας Γκαβογιάννης: Πολίτες κατώτερου Θεού

Κώστας Γκαβογιάννης

Κώστας Γκαβογιάννης: Πολίτες κατώτερου Θεού

Ένα μήνα πριν ο “Διομήδης” έπληξε την Καρδίτσα και έφερε μαζί του ξανά καταστροφές. Ολόκληρα χωριά πλημμύρισαν, χωριά του Δήμου Καρδίτσας και από καθαρή τύχη η ίδια η πόλη γλύτωσε από μια νέα καταστροφή.

Ένα μήνα μετά όμως για τις ζημιές που υπέστησαν νοικοκυριά, για την απόγνωση που έφερε η νέα καταστροφή στους κατοίκους των χωριών που επλήγησαν δεν ακούστηκε λέξη. Σε ότι αφορά δε τις αποζημιώσεις, κανένας δεν βγήκε να διεκδικήσει, κανένας δεν ανακοίνωσε κάτι προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση παντελώς απούσα από την όλη διαδικασία. Ο κ. Τσιάκος πέταξε τη μπαρούφα του για τις μελέτες κι έκτοτε εξαφανίστηκε, όπως ακριβώς έκανε και με τον “Ιανό”. Θυμάστε τότε που κρύφτηκε πίσω από την κυβέρνηση και τους βουλευτές, περιμένοντας να αναλάβουν εκείνοι τις πρωτοβουλίες.

Στην προκειμένη όμως η πολιτεία άφησε το πεδίο πρωτοβουλιών στην Αυτοδιοίκηση με αποτέλεσμα να μην “κουνηθεί φύλλο”.

Μόνοι τους οι πληγέντες αναζητούν τα ΦΕΚ για να μάθουν τι ισχύει για καταστροφές από φυσικές καταστροφές. Μόνοι τους βρήκαν μια πλατφόρμα αβέβαιης εγκυρότητας και σ’ αυτή καταθέτουν αιτήσεις για αποζημίωση.

Αυτή η αδράνεια της Αυτοδιοίκησης, εύλογα γεννά συγκεκριμένα ερωτήματα:

Όσοι επλήγησαν πριν ένα μήνα θα αποζημιωθούν; Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για για τις αποζημιώσεις και για το ύψος αυτών; Αν τελικά αποζημιωθούν τι θα καλύπτουν οι τα χρήματα; Οικοσκευή, εφόδια, μηχανήματα; Η μήπως δεν προβλέπεται τίποτα; Γιατί αν είναι έτσι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Κανείς δεν ξέρει τίποτα εκτός από κάτι φήμες που κυκλοφορούν γα ενημέρωση στα τέλη του μήνα. Εκτός προθεσμιών για οποιαδήποτε διεκδίκηση δηλαδή.

Μέσα σ’ όλα αυτά έχουμε και και την επιτομή της άγνοιας, τον κ. Τσιάκο δηλαδή, που ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε να καταθέσουν οι πληγέντες αιτήσεις στο Δήμο και θα τις προωθήσει εκείνος. Που θα τις προωθήσει, βάσει ποιων αποφάσεων δεν είπε, απλώς “πέταξε” ξανά τη μπαρούφα του για να τους ξεφορτωθεί.

Δικαιολογημένα ύστερα από αυτή την αντιμετώπιση οι πληγέντες να αισθάνονται σαν “παιδιά ενός κατώτερου Θεού”, αφού όχι μόνο δεν τους έδωσε κανείς σημασία μέχρι σήμερα, αλλά τους αντιμετωπίζουν και με κάποια δόση εμπαιγμού.

Μήπως οραματίζονται τακτικές σαν αυτές που έλεγε ο Σπήλιος Λιβανός, να δώσουν κάποια ψίχουλα ως αποζημίωση πριν τις εκλογές για να πάρουν ψήφους; Μήπως γίνεται κάτι τέτοιο τελευταία με αποζημιώσεις για τον Ιανό;

Όλα θα τα δούμε, τώρα όμως προέχει η στήριξη των ανθρώπων που επλήγησαν πριν ένα μήνα.

Όχι απλώς προέχει, ΕΠΕΙΓΕΙ !

Για το Συνδυασμό “Καρδίτσα από την Αρχή”
Ο επικεφαλής
Κώστας Γκαβογιάννης
Total
0
Shares
Previous Article
Δωρεάν rapid tests στο Μουζάκι

Δωρεάν Rapid tests στο Μουζάκι αύριο Τρίτη 8/2 - Αναλυτικά το πρόγραμμα στη Θεσσαλία

Next Article
Γιάννης Γεννάδιος

Γιάννης Γεννάδιος: Η εγκατάλειψη του ορεινού όγκου της Αργιθέας

Related Posts