Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στην  κυκλοφορία ο νέος δρόμος «Δέλτα» Καρδίτσας – Παλαμάς

delta Karditsas Palamas11

Στην  κυκλοφορία ο νέος δρόμος «Δέλτα» Καρδίτσας – Παλαμάς

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία σήμερα το πρωί, ο νέος δρόμος «Δέλτα»  Καρδίτσας – Παλαμάς, συνολικού προϋπολογισμού 13,8 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Παρέστησαν ο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Δ. Αναγνωστόπουλος κ. Λ. Ρογγανάκη, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου οι Αντιδήμαρχοι κ. Δ. Καρακώστας και κ. Κ. Μπανάσου, τοπικοί αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι Κοινοτήτων και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το νέο οδικό τμήμα είναι συνολικού μήκους 9,2 χιλιομέτρων, με 11,3 χιλιόμετρα παράπλευρου οδικού δικτύου και τρείς ισόπεδους κόμβους στην είσοδο των Γοργοβιτών (πορεία από Δέλτα προς Παλαμά), στην είσοδο της ΒΙ.ΠΕ. και  εντός του οικισμού Μάρκου.

Πρόκειται για έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που βγάζει από την  απομόνωση την περιοχή του Παλαμά, ενισχύει την ασφαλή επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων μεταξύ Καρδίτσας, Παλαμά, Φαρκαδόνας και Τρικάλων και με τη σύνδεση του με τον αυτοκινητόδρομο Ε-65, δημιουργεί  νέες συνθήκες  ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Με την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοσή του στην κυκλοφορία, εξασφαλίζεται η  ταχεία και ασφαλής σύνδεση των οικισμών των πεδινών περιοχών του νομού Καρδίτσας, ενώ μέσω του παράπλευρου αγροτικού οδικού δικτύου εξασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση και η εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών και εγκαταστάσεων.

delta Karditsas Palamas delta Karditsas Palamas 1 delta Karditsas Palamas 2 delta Karditsas Palamas 3




Total
0
Shares
Previous Article
Δωρεάν rapid tests στο Μουζάκι

Δωρεάν rapid tests στο Μουζάκι αύριο Τρίτη - Αναλυτικά το πρόγραμμα σε όλη τη Θεσσαλία

Next Article
ΕΛΜΕ Καρδίτσας

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση την Τρίτη 1/2

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…