Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συστάσεις Πολιτικής Προστασίας Δ. Λαρισαίων ενόψει κακοκαιρίας

dimoslarisas

Συστάσεις Πολιτικής Προστασίας Δ. Λαρισαίων ενόψει κακοκαιρίας 

Ο Δήμος Λαρισαίων και το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο του προγραμματισμού του για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους, παρακαλεί τους δημότες να λαμβάνουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας. Συγκεκριμένα:

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

  • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου από τα Δελτία Καιρού της Ε.Μ.Υ. και την Τροχαία
  • Να έχουν στο όχημά απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα. Επίσης καλό θα ήταν να είναι εφοδιασμένοι με φακό
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι απολύτως αναγκαίο, και κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
  • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή:

  • Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)
  • Οι ηλικιωμένοι καλό είναι να αποφεύγουν εντελώς τις μετακινήσεις

Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός για την προστασία των αστέγων της πόλης μας από την επερχόμενη κακοκαιρία.

Από την Παρασκευή 21/01/2022 και για όσο επικρατήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, θερμαινόμενος, φυλασσόμενος χώρος στην οδό Αχιλλέως αρ.26, στη συνοικία Ανθούπολης.

Οι άστεγοι και όσοι πολίτες διαβιούν σε επικίνδυνες συνθήκες, θα έχουν τη δυνατότητα να προστατευθούν από το κρύο ενώ θα προσφέρονται κουβέρτες, ζεστά ροφήματα και πρόχειρα γεύματα.

Σημειώνεται ότι θα τηρούνται τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι ενδιαφερόμενοι πριν την είσοδο θα υποβάλλονται σε self test.

Για τον εντοπισμό και ενημέρωση των αστέγων, ειδικό κλιμάκιο θα πραγματοποιεί συνεχείς επιτόπιες παρεμβάσεις στους δρόμους της πόλης.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι σε 24ωρη βάση λειτουργεί από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας τηλεφωνική γραμμή (6970236181), όπου οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια.




Total
0
Shares
Previous Article
Σπύρος Λάππας

Το όνειρο της Ν.Δ.: Συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ

Next Article
δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 24/01/2022 έως 30/01/2022