16η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας: Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στην Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά της 16ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την 16η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που οργανώνει, από 22 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016, η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής),  με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Δήμο Αργιθέας, το Europe Direct της Αναπτυξιακής Καρδίτσας (Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ), τις Διευθύνσεις Α ΄ θμιας και Β ΄ θμιας Εκπ/σης Ν. Καρδίτσας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου-Καρδίτσας και άλλους φορείς. Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων για συμμετοχή στην Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών         Προϊόντων, Χειροτεχνίας και οικολογικών δραστηριοτήτων βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη υπάρχει σημαντική ανταπόκριση, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμική του θεσμού.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Εκθεσιακή Αγορά θα λειτουργήσει στο άλσος του Παυσιλύπου, ενώ μπορούν να λάβουν μέρος :

– Παραγωγοί βιολογικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής καθώς και μεταποιητές και τυποποιητές βιολογικών προϊόντων που οπωσδήποτε ελέγχονται και πιστοποιούνται από κάποιο νόμιμο και αναγνωρισμένο οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης.

– Περιβαλλοντικές οργανώσεις, οργανισμοί ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων, καταστήματα βιολογικών προϊόντων, φορείς που σχετίζονται με τη βιολογική παραγωγή και προστασία του περιβάλλοντος καθώς και κάθε άλλη σχετική δραστηριότητα που εμπίπτει στους σκοπούς της Οικολογικής Γιορτής.

– Χειροτέχνες με οικολογικά είδη χειροτεχνίας.

Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει έως ότου καλυφθεί το σύνολο των διατιθέμενων περιπτέρων. Συνολικά αναμένεται να στηθούν 50 έως 60 περίπτερα.

16η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας_3

Εκτός από την Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά, η 16η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας θα περιλαμβάνει ημερίδα με θέμα το αστικό πράσινο όπου αφιερώνεται η φετινή διοργάνωση. Καταξιωμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν μια σειρά από ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πώς μπορούν να γίνουν πιο βιώσιμες οι πόλεις προς όφελος τόσο των τοπικών κοινωνιών, όσο και του ίδιου του περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα της 16ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας θα περιλαμβάνει επίσης ένα πλήθος από παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ομιλίες – συζητήσεις, εργαστήρια, οικολογικά και καλλιτεχνικά δρώμενα και δράσεις για τα παιδιά.

Μέσα στους επί μέρους σκοπούς, εξάλλου, της Οικολογικής Γιορτής είναι:

  1. Η ενημέρωση και πληροφόρηση της κοινωνίας του Ν. Καρδίτσας, της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ολόκληρης της χώρας, γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και βιολογικά προϊόντα.
  2. Η κατάθεση μιας άλλης πρότασης, ενός εναλλακτικού τρόπου παραγωγής, προς τους αγρότες και του καταναλωτές.
  3. Να συναντηθούν βιοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα, να γνωριστούν, να συζητήσουν για τα προβλήματα της βιολογικής καλλιέργειας και να ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις και εμπειρίες σχετικά με την εμπορία και διακίνηση βιολογικών προϊόντων, αλλά και γενικότερων οικολογικών θεμάτων.
  4. Να συναντηθούν παραγωγοί και έμποροι βιολογικών προϊόντων, από όλη την Ελλάδα, να γνωριστούν και να κλείσουν συμφέρουσες εμπορικές συμφωνίες.

Υποβολή Αιτήσεων- Δηλώσεων συμμετοχής:

info@oikosfaira.gr, fax:2441029637

Πληροφορίες και επικοινωνία:

Τζένη Βούλγαρη: 2441039699, κιν. 6977131854 (what’s up και cosmote)

Ρίκα Μάμαλη: κιν. 6937306716 (wind)

Ιστοσελίδα: www.oikosfaira.gr (εδώ μπορεί  να βρει κανείς  τόσο την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όσο και την αίτηση-δήλωση συμμετοχής).

 
Total
0
Shares