Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

15 Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

paidikos karkinos 1

15 Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).

Κάθε χρόνο, περίπου 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά προέρχεται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά. Ποσοστό 70% – 80% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία γίνεται καλά με την πρόοδο της ιατρικής και λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Κάθε μέρα εκτιμάται ότι περίπου 20 παιδιά πεθαίνουν από καρκίνο στην Ευρώπη.

Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Η εμφάνιση καρκίνου στα παιδιά αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου μετά από τα ατυχήματα. Ταυτόχρονα όμως, οκτώ στα δέκα παιδιά (8-10) που εμφανίζουν σήμερα λευχαιμία θεραπεύονται και αυτό είναι το μήνυμα που θα πρέπει να συγκρατήσουμε όλοι μας. Σε αυτό συντελεί εκτός από την θεραπεία και η εθελοντική πρόσφορα του μυελού των οστών από εθελοντές αιμοδότες.

Ο Σ.Ε.Α. Καρδίτσας ως μοναδικός κόμβος πιστοποίησης του Νομού μας με σκοπό την ενημέρωση και την συγκέντρωση  δειγμάτων για συμβατό μυελού των οστών σε συνεργασία και διαρκή ενημέρωση –υποστήριξη με το  τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστήμιο Πατρών & το ΚΕΔΜΟΠ –ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ διοργανώνει συνεχείς εκδηλώσεις με στόχο την καταπολέμηση & την θεραπεία της παιδικής λευχαιμίας.

Ο Σ.Ε.Α. Καρδίτσας θέλει να ευχαριστήσει επίσης  όλους εκείνους που καθημερινά μέσα από  τον εθελοντισμό προσφέρουν χρόνο και την δύναμη για ελπίδα και δικαίωμα στην ζωή . Μέσα από τις δράσεις τους ακόμη μας δίνουν μαζί και ένα ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης προς  όλους τους πολίτες για να αναλάβει ο κάθε ένας από εμάς ένα πιο ενεργό κοινωνικό ρόλο.

Μέρα με την μέρα γινόμαστε πιο περήφανοι γιατί βλέπουμε  την οικογένεια μας , τον Σύλλογο μας να μεγαλώνει σε αριθμό και  σε δράσεις που δείχνουν την αισιοδοξία σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και την κοινωνία που τους παραδίδουμε.

Ελάτε κοντά μας να γίνεται συνοδοιπόροι σε αυτόν τον όμορφο αγώνα αγάπης , προσφοράς & εθελοντισμού. Ας συνειδητοποιήσουμε το περιεχόμενο της έννοιας   ΑΝΘΡΩΠΟΣ   ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΑ και ας δώσουμε μέσα από τις δικές μας  δράσεις –πράξεις ένα όμορφο και διαφορετικό περιεχόμενο στην καθημερινότητα  που ζούμε.

Εκ του Δ.Σ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΣΕΑΚ)
Total
0
Shares
Previous Article
Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Εμπορικός Σύλλογος Μουζακίου

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Εμπορικός Σύλλογος Μουζακίου

Next Article
Συνάντηση του Συνδέσμου Κατακλυζομένων Μεσοχώρας «Ο ΑΧΕΛΩΟΣ» με τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη

Συνάντηση του Συνδέσμου Κατακλυζομένων Μεσοχώρας «Ο ΑΧΕΛΩΟΣ» με τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη

Related Posts