Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

15 Αυγούστου «Χαίρε Σκέπη του Κόσμου Πλατυτέρα Νεφέλης»

15 Αυγούστου «Χαίρε Σκέπη του Κόσμου Πλατυτέρα Νεφέλης»

15 Αυγούστου «Χαίρε Σκέπη του Κόσμου Πλατυτέρα Νεφέλης»

Μήνυμα του Δρ. Στεφάνου Γ. Κούτρα

Προέδρου της “Πανθεσσαλικής Στέγης”


Η Εορτή της Κοίμησις της Θεοτόκου δεν αποτελεί ημέρα πένθους, αλλά ημέρα χαρμόσυνη, διότι η Υπεραγία Θεοτόκος δεν πέθανε αλλά κοιμήθηκε.

Στην ιστορία του ανθρώπινου γένους κανένα άλλο πρόσωπο δεν καταξιώθηκε στη συνείδηση του λαού όσο το πρόσωπο της Μαρίας, της κόρης της Ναζαρέτ.

Οι αρετές της την ανύψωσαν, την υπερύψωσαν πάνω από τους ουρανούς, γι’ αυτό ο υμνογράφος την κατονομάζει “Υψηλότερα των Ουρανών”. Σύμφωνα με τον Άγιο Θεοφάνη ,Επίσκοπο Νικαίας, είναι η Χορηγός της Αθανασίας και των άλλων υπερφυών δωρεών του Αγίου Πνεύματος.

Η πίστη στην Παναγία ενέπνευσε ζωγράφους, ποιητές, πεζογράφους και ρήτορες, κυρίως όμως έδωσε και δίδει ελπίδα στους χτυπημένους μέσα στην τρικυμία της ζωής.

Με την Κοίμησή Της νίκησε τους όρους της φύσεως, “νενίκηνται της φύσεως οι όροι, εν σοι Παρθένε Άχραντε”.

Η Παναγία,η Δέσποινα του Κόσμου,όπως έμεινε κοντά στο δράμα του γιου της Ιησού, έτσι μένει μέσα στους αιώνες, κοντά στον κάθε πονεμένο, στον εγκαταλελειμμένο και γίνεται σύμβολο παρηγοριάς ελπίδας και ανάστασης.

Το μήνυμα του σημερινού εορτασμού είναι ότι η Παναγία μας,ενώ μετέστη από τη γη στον ουρανό, εντούτοις“ου κατέλιπε τον κόσμο”. Είναι μαζί μας καθημερινά με τα άπειρα θαύματά Της στον πάσχοντα άνθρωπο. Η μορφή Της διδάσκει μεγαλοψυχία, εγκράτεια,ταπεινότητα και κυρίως αγάπη.

Με την αγάπη και την ταπείνωση τιμούμε την Υπεραγία Θεοτόκο.

Χρόνια Πολλά- Καλή Παναγιά
Total
0
Shares
Previous Article
Μήνυμα βουλευτή Καρδίτσας Γιώργου Κώτσου για τον χαμό του καθηγητή και μέλους της Ελμε Βάιου Μπάτρα - Πρόγραμμα Επισκέψεων Γιώργου Κωτσού, Υποψήφιου Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Καρδίτσας - Μήνυμα του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού για την παγκόσμια ημέρα αγρότισσας 

Μήνυμα του Βουλευτή ΝΔ Ν. Καρδίτσας Γιώργου Κωτσού για τον 15Αύγουστο

Next Article
Τέλης Σπάνιας: Οφείλουμε την εξασφάλιση της ισοτιμίας και της ισονομίας όπως και την απόδοση σεβασμού στο προσώπου κάθε γυναίκας

Αριστοτέλης Σπάνιας: Με λαμπρότητα και τιμή γιορτάζουμε την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου!

Related Posts