Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

13ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο στην Λεπτοκαρυά Πιερίας από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

mathimatiki etairia slide

 Το τερπνό μετά του ωφελίμου.

 Για 13η συνεχή χρονιά η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργάνωσε στη Λεπτοκαρυά  στο ξενοδοχείο ΒΟΜΟ (πρώην OLYMPIAN BAY) και στο ΛΥΚΕΙΟ το Θερινό Μαθηματικό Σχολείο. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά επιτυχημένο θεσμό, που βασίζεται στις ιδρυτικές και καταστατικές αξίες του σωματείου, που είναι ο εθελοντισμός, η προσφορά στην ανάδειξη του μαθηματικού πνεύματος και η καλλιέργεια μαθηματικής συνείδησης στη νέα γενιά.

 180 Μαθητές απ’ όλη τη χώρα συμμετείχαν και φέτος στο σχολείο αυτό και είχαν την τύχη να διδαχθούν από καταξιωμένους πανεπιστημιακούς δασκάλους ,καθηγητές  Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  ερευνητές των Μαθηματικών, σημαντικές έννοιες των Μαθηματικών με ουσιαστικές προεκτάσεις στην προετοιμασία των μαθηματικών διαγωνισμών.

Τα μαθήματα  αρχίσαν τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2019  και  τελειώσαν την Παρασκευή 25Ιουλίου 2019. Καθημερινά τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε 5 διδ. ώρες, από 9.00 εως 13.45

Οι μαθητές, τον ελεύθερο χρόνο τους  τον αφιερώναν όπως αυτοί ηθελαν με αθλοπαιδιές(τενις,πόλο και μπήτς βόλευ) στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου. Ακόμη οι μαθητές τις απογευματινές ώρες μπορούσαν να κολυμπήσουν στη θάλασσα ή στις πισίνες του ξενοδοχείου, εφ’ όσον το επιτρέπαν οι γονείς τους και με την επίβλεψη και φροντίδα του προσωπικού ασφαλείας που διαθέτει το Ξενοδοχείο ή να ασχοληθούν με το σκά κι.

 Τις βραδινες ώρες υπήρχαν ταινίες και διαλέξεις, μαθηματικού ενδιαφέροντος.

Υπεύθυνος του προγράμματος και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν ο μαθηματικός Κώστας Βαγενάς, π.μέλος του Δ.Σ. της Ε.Μ.Ε. .Επίσης μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν η Διευθύντρια του Γ.Ε.Λ. Βαλτινού κ Δήμητρα Αγγέλου. Ένας από τους διδάσκοντες ήταν και ο Κοντοκώστας Δημήτρηςς Λέκτορας της Σ.Ε.Μ.Φ.Ε του Ε.Μ.Π. .

Αξίζει να τονιστεί ότι στο σχολείο αυτό φοίτησαν και φοιτούν Ολυμπιονίκες και Βαλκανιονίκες Μαθηματικών και σήμερα διαπρέπουν παγκοσμίως (ΜΙΤ, Κέιμπριτζ κτλ) ως λαμπροί επιστήμονες.

mathimatiki etairia 1

mathimatiki etairia 2

mathimatiki etairia 3




Total
0
Shares
Previous Article
eedye 1

Η Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. ενάντια στον πόλεμο,τη φτώχεια και τις νέες πυρηνικές απειλές

Next Article
apati diadiktyo

Νέα επιχείρηση απάτης στο διαδίκτυο-Τι να προσέξετε