13ο συμπόσιο τέχνης “δρυάδες 2016”: “από την γραφή στην αυτοσχέδια σκηνή”

Το 13ο συμπόσιο τέχνης “δρυάδες 2016” με τίτλο “από την γραφή στην αυτοσχέδια σκηνή” στη Λίμνη Ν. Πλαστήρα, που οργάνωσε το ‘τέχνης παίδευσις’ Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας ολοκλήρωσε τις εργασίες του το Σάββατο 16 Ιουλίου.

Το φετινό συμπόσιο τέχνης περιελάμβανε το θερινό σεμινάριο θεάτρου που γίνεται σταθερά τα τελευταία 13 χρόνια στην λίμνη Πλαστήρα αλλά και τη ‘Λίμνη των Ποιητών’ η οποία φέτος τίμησε τον Καρδιτσιώτης ποιητή Βαγγέλη Κάσσο. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 16 Ιουλίου και περιελάμβανε εργαστήρια θεάτρου, κινηματογράφου και χορού, όπου δίδαξαν οι :Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθέτης – διδάσκων στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ο Γιώργος Φλέγκας, σκηνοθέτης κινηματογράφου, η Φένια Θεοχάρη, χορογράφος, και ο Σπύρος Μπουντούρης – σκηνοθέτης, διδάσκων στο τέχνης παίδευσις .

Την Τρίτη 12 Ιουλίου έγινε η έναρξη εργασιών του σεμιναρίου στο φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου ‘KAZARMA Lake Resort & Spa’. Την Πέμπτη 14 Ιουλίου , πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής στον Βαγγέλη Κάσσο μ έναν πρωτότυπο τρόπο , Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του «KAZARMA» που ήταν κατάμεστη από φίλους- αναγνώστες του ποιητή και σε θεατρική μορφή και έκφραση έγινε η βράβευση του ποιητή . Οι συμμετέχοντες των δρυάδων επιφύλασσαν μια ευχάριστη έως συγκινητική έκπληξη στον ποιητή, δραματοποιώντας κείμενα και αποσπάσματα από τα έργα του , ο οποίος ιδιαιτέρως συγκινημένος τα αγκάλιασε και απάντησε σε ό, τι τον ρωτούσαν. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βίκυ Τσιανίκα για τον ποιητή μίλησε ο συγγραφέας Βαγγέλης Ντελής , πιάνο έπαιξαν ο Αχιλλέας Νεύρας και η Αθηνά Παπαδοπούλου. . Το αναμνηστικό τιμής δημιουργήθηκε από τον Σπύρο Μπουντούρη και την Χρύσα Μάνδρου. Το καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς στην Λίμνη Πλαστήρα , η ‘’ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ’’, ανανέωσε το αντάμωμα για το επόμενο καλοκαίρι. Την βραδιά έκλεισε με μουσική το Σουίτα Art Cafe απο τα Τρίκαλα

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, στην λίμνη Πλαστήρα -όπου η φύση του περιβάλλοντος αποτελεί ιεροτελεστία των αισθήσεων μέσα μας -στην ειδική αίθουσα του «‘KAZARMA Lake Resort & Spa’» έγινε η καθιερωμένη «Τράπεζα των Ποιητών» με θέμα: “”πως η τέχνη γράφει το σενάριο της στην προσωπική μας εξέλιξη” ”. Εκεί, συναντήθηκαν όπως κάθε καλοκαίρι, λόγιοι, ποιητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες, θεατρολόγοι, αναζητητές και ερευνητές της ζωής και κατέθεσαν την άποψη τους πάνω στο κεντρικό θέμα. Έλαβαν μέρος και κατάθεσαν την άποψη τους οι: Ο Ποιητής Βαγγέλης Κάσσος, ο Βαγγέλης Ντελής-ποιητής/συγγραφέας/φιλόλογος, ο Μπαρτζιώκας Ηλίας- ποιητής, ο Τζαμαργιάς Τάκης- σκηνοθέτης/διδάσκων στο πανεπιστήμιο Αθηνών, . Την συζήτηση συντόνισε ο Σπύρος Μπουντούρης και η δημοσιογράφος-θεατρολόγος Βίκυ Τσιανίκα (ΕΡΤ). Στη συνέχεια, όλοι οι συμμετέχοντες και δάσκαλοι γνώρισαν από κοντά τις ομορφιές της λίμνης , έκαναν μάθημα απολαμβάνοντας τη δυναμική αυτού του τοπίου και δοκίμασαν δραστηριότητες όπως τοξοβολία, ποδήλατο λίμνης, κολύμπι κ.α. . Την Παρασκευή 15 Ιουλίου έγινε ανοιχτή παρουσίαση των εργασιών των εργαστηρίων και ολοκλήρωση αυτών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι συμμετέχοντες και οι ντόπιοι λειτούργησαν μαζί για ποιοτικό και εποικοδομητικό τουρισμό συνάμα με την ουσιαστική επιμόρφωση.

Οι ευχαριστίες λοιπόν είναι ειλικρινείς και όχι τυπικές σε όλους εκείνους που με την πολύτιμη βοήθειά τους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση του 13ου Πανελλήνιου Θεατρικού Σεμιναρίου: στους δασκάλους και συμμετέχοντες των εργαστηρίων, στους συνεργαζόμενους φορείς, στους καλεσμένους του συμποσίου τέχνης, στους μουσικούς φίλους των ‘δρυάδων’, σε όλους όσους παραβρέθηκαν στις παράλληλες εκδηλώσεις του ‘συμποσίου τέχνης’, στους υπεύθυνους και όλο το προσωπικό του Ξενοδοχείου ‘KAZARMA Lake Resort & Spa’ για την καταπληκτική φιλοξενία τους και την άμεση και αμέριστη στήριξη τους σε όλη την διοργάνωση και τέλος στους χορηγούς και χορηγούς επικοινωνίας της διοργάνωσης.

IMG_8351

IMG_8401

IMG_8263

DSC03369


“ τέχνης παίδευσις”
Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας
κιν.: 6974 958683, τηλ. : 24410 23025
ιστοσελίδα: httpa//www.theatrokar.gr/:::www.theatrokar.gr
ηλεκτρ. διευθ: theatrokar@yahoo.gr
Κίτρους Επισκόπου 28
431 00 Καρδίτσα
Total
0
Shares