Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

13η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών: Σήμερα Δευτέρα το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας στο Παυσίλυπο

Μουσικό Σχολείο Άμφισσας

13η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών: Σήμερα Δευτέρα το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας στο Παυσίλυπο

Σήμερα, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 στις 8 το βράδυ στο Παυσίλυπο της Καρδίτσας, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη συμμετοχή της χορωδίας και της ορχήστρας του Μουσικού σχολείου Άμφισσας στο πλαίσιο της 13ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών του 39ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Θα τηρηθεί αυστηρά το  υγειονομικό πρωτόκολλο και πρόσβαση στην συναυλία θα έχουν μόνο αυτοί που έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας φέτος είναι αφιερωμένο στον ήρωα της Επανάστασης του ’21 Γεώργιο Καραϊσκάκη (1780-1827) και στον μεγάλο ποιητή Δάντη Αλιγκέρι (1265-1321), που φέτος τιμά όλος ο κόσμος.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Χορωδιών παγκοσμίως με  την συμμετοχή 150 χορωδιών, ορχηστρών, σολίστ, μαέστρων και συνθετών από Ελλάδα και εξωτερικό, το οποίο συνεργάζεται  με τρία μεγάλα φεστιβάλ-διαγωνισμούς- εκπαιδευτικούς θεσμούς του εξωτερικού.

Νέοι και νέες, μαθητές και μαθήτριες, θα συμμετάσχουν σε έναν γιγάντιο μουσικό θεσμό, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

Βασικός στόχος του θεσμού είναι διαμέσου του μοναδικού του κανονισμού, η προσέγγιση της μαθητιώσας νεολαίας με την αρχαία Ελληνική μουσική, το βυζαντινό μέλος, την πολυφωνική μουσική του 15ου–16ου αιώνα αλλά και την σύγχρονη ελληνική δημιουργία.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές Συναυλίες, Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς  του εξωτερικού.

Μουσικό Σχολείο Άμφισσας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 

Δευτέρα 6/12/2021-ΩΡΑ 8:00μ.μ. Παυσίλυπο Καρδίτσας 

Χαιρετισμοί

Χορωδία και  ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας, υπό τη Διεύθυνση του Ανδρέα Κουρέτα η οποία θα ερμηνεύσει τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Γ. Μαρκόπουλου καθώς και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

Για την 13η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, το Ε.Β.Ε. Καρδίτσας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και υλοποιείται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
Βρέθηκε μικρόσωμο σκυλάκι στο Μουζάκι

Βρέθηκε μικρόσωμο σκυλάκι στο Μουζάκι - Ζητείτε οικογένεια να το φιλοξενήσει

Επόμενο άρθρο
Γ.Σ. Μουζακίου

Γ.Σ. Μουζακίου - Γ.Σ.Ε. Ελασσόνας 71-74 - Πολλά παράπονα για τη διαιτησία από τους γηπεδούχους