Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

13η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών: Εντυπωσίασε η σχολική Χορωδία της Άμφισσας στο Παυσίλυπο

13η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών: Εντυπωσίασε η σχολική Χορωδία της Άμφισσας στο Παυσίλυπο

13η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών: Εντυπωσίασε η σχολική Χορωδία της Άμφισσας στο Παυσίλυπο

Με μεγάλη επιτυχία και τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 στις 8 το βράδυ στο Παυσίλυπο Καρδίτσας η εκδήλωση της 13ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών του 39ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Συμμετείχε η Χορωδία και η ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας, υπό τη Διεύθυνση του Ανδρέα Κουρέτα η οποία ερμήνευσε τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη Γ. Μαρκόπουλου καθώς και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης καλωσόρισε τη Χορωδία της Φωκίδας σε μια πόλη και ένα θεσμό που θεωρείται η κατ’ εξοχήν πόλη της χορωδιακής μουσικής με τεράστια ιστορία και παράδοση.

Το Παυσίλυπο γέμισε με όμορφα Χορωδιακά και ορχηστρικά τραγούδια που κατενθουσίασαν και χειροκροτήθηκαν. Τα παιδιά από τη Φωκίδα εντυπωσίασαν για τη σοβαρή προσπάθεια και την αξιοπρεπή παρουσίαση ενός ελληνικού ρεπερτορίου.

13η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών: Εντυπωσίασε η σχολική Χορωδία της Άμφισσας στο Παυσίλυπο

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό υλοποιείται υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας φέτος είναι αφιερωμένο στον ήρωα της Επανάστασης του ’21 Γεώργιο Καραϊσκάκη (1780-1827) και στον μεγάλο ποιητή Δάντη Αλιγκέρι (1265-1321), που φέτος τιμά όλος ο κόσμος.

Νέοι και νέες, μαθητές και μαθήτριες,  συμμετέχουν σε έναν γιγάντιο μουσικό θεσμό, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό  τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

Βασικός στόχος του θεσμού είναι διαμέσου του μοναδικού του κανονισμού, η προσέγγιση της μαθητιώσας νεολαίας με την αρχαία Ελληνική μουσική, το Βυζαντινό μέλος, την πολυφωνική μουσική του 15ου–16ου αιώνα αλλά και την σύγχρονη ελληνική δημιουργία.

Στόχος της διοργάνωσης  είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές Χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές Συναυλίες, Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς  του εξωτερικού.

Είναι δε γνωστό ότι ο κορυφαίος Ελβετός παιδαγωγός Πεσταλότζι θεωρεί  την Χορωδία ως το αναντικατάστατο μέσο για την ηθική διαπαιδαγώγηση των νέων διαμέσου της σχολικής εκπαίδευσης.

Η 13η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών αποτελεί το βήμα παρουσίασης της σημαντικής δουλειάς, που επιτελούν οι καθηγητές Μουσικής στα σχολεία.

Το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας επιφυλάσσει και σημαντικές μουσικοχορωδιακές εμφανίσεις τις ημέρες των γιορτών με την Μικτή Χορωδία και τη Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας –  Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.




Total
0
Shares
Previous Article
Δωρεάν rapid tests στο Μουζάκι

Rapid tests: Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου

Next Article
ΑΝΚΑ

ΑΝΚΑ: Υποβολή οικονομικών προσφορών για αναθέσεις προμηθειών/υπηρεσιών για το έτος 2022

Related Posts