Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κλιμάκιο ΕΟΔΥ στα Βραγκιανά – Τήρηση μέτρων και απρέπειες στο F/book

Δημήτρης Παπακώστας

Τάχιστα έδρασε το κλιμάκιο ΕΟΔΥ, κατέφθασε στα Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας και έκανε 49 τεστ σε κατοίκους ,μετά το πρώτο διαπιστωμένο θετικό κρούσμα που παρουσιάστηκε στο τοπικό Ιατρείο.

Θερμά Μπράβο σε όλους τους συντελεστές!

• Τα 48 βρέθηκαν αρνητικά και ένα μόνο θετικό ( υπάλληλος).

* Οι Δημότες ,για την ώρα , έχουν ησυχάσει ,όμως πρέπει να συνεχίσουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνο-ιού ( μάσκες, αποστάσεις ,μη συνωστισμός, πλύσιμο χεριών κλπ), έλεγχος στους πλανόδιους πωλητές (μαναβικής κλπ)- απολύμανση.

Να σημειωθεί ότι τα Ράπιντ τέστ δείχνουν ένα πρώτο αποτέλεσμα της στιγμής ελέγχου, δεν είναι απόλυτη- οριστική η ένδειξη τους….

• Υπάρχουν , δυστυχώς ,σε όλο τον κόσμο ,οι ασυμπτωματικοί φορείς , εκείνοι είναι που κάνουν την πιο μεγάλη διασπορά ….
Όλοι εν δυνάμει μπορεί να είμαστε …. φορείς του covid19….

Όχι εφησυχασμός ….ούτε όμως πανικός !

Κρούσμα θετικό ,δεν σημαίνει …. αρρώστια ,διασωλήνωση ή…. θάνατος.

– Στα Βραγκιανά και σε όλη τη χώρα , μετακινούνται άτομα , υπάλληλοι , εργαζόμενοι, πωλητές , υγειονομικοί , Αιρετοί.

Δυστυχώς , κάποιοι υπό το κράτος πανικού… ή πολυπραγμοσύνης κάνουν αναρτήσεις στο αγαπημένο τους….” Σπορ” του f.book , με απρεπές περιεχόμενο κατά των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί ….

Βρήκαν εύκολο στόχο ….και ζητούν….το “λιθοβολισμό” όσων ….” έφεραν” τον ιό στα … ορεινά απόμακρα Βραγκιανά Αχελώου…..

Δεν ξέρουμε ,αν ο συγκεκριμένος χρήστης ,θα έγραφε τα ίδια εάν το θετικό κρούσμα αφορούσε άλλο άτομο πχ Αιρετό – Δημοτικό σύμβουλο ή Αντιδημάρχους ή κοινοτικούς κλπ και μάλιστα της παράταξης που υποστηρίζει σθεναρά μέσω των αναρτήσεων του….

– Επειδή ,τα Βραγκιανά Αχελώου είναι μια δυναμική και πρώτη δημογραφικά Κοινότητα σε όλη την Αργιθέα με ανεβασμένο πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο, δεν συνάδουν τέτοιες ανοίκειες επιθέσεις κατά υγειονομικών ή υπαλλήλων ,που υπηρετούν τον κόσμο μας με ευσυνειδησία.

Βέβαια , ζούμε εποχές ανορθολογισμού και …παράκρουσης και τέτοια φαινόμενα, δεν θα λείψουν…. πρέπει όμως να απομονώνονται….

Αλλά , ανθρωποφαγία και αγένεια , δεν αρμόζουν στα Βραγκιανά και την ορεινή Πατρίδα μας!

• Η Δημοτική Αρχή,οι Αιρετοί έδειξαν γρήγορα ανακλαστικά και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι ,με δουλειά και υποστήριξη των δημοτών.

• Ας παραδειγματιστούμε από τη θαρραλέα στάση των νοσηλευτριών από Κρήτη , Σπάρτη , Έβρο που εθελοντικά ζήτησαν να μπουν στην πρώτη γραμμή της μάχης, στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης!

– Ουδείς άτρωτος… ουδείς στο απυρόβλητο…..

• Ακόμη και οι Αρχιεπίσκοποι / Αθηνών και Τιράνων , νοσούν , βρέθηκαν θετικοί…

Γιατροί διακινδυνεύουν καθημερινά , δίνουν και τη ζωή τους!

Η πανδημία είναι δοκιμασία για όλους!

Ας την αντιμετωπίσουμε , ενωμένοι και με ανθρώπινη αλληλεγγύη….


Σημείωση: Συγχαρητήρια στον παλιό Αιρετό της Ανατολικής Αργιθέας, καλό φίλο Βάιο Λ.Ποζιό για το δημοσίευμα του -ολοκλήρωση δρόμου προς Παναγία Σπηλιώτισσα!

• Ένα θεάρεστο έργο -Επιτέλους!- υλοποιήθηκε , δείχνοντας την πολιτική βούληση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και των συνεργατών του για σύγχρονη ασφαλή προσβασιμότητα στα χωριά της Αργιθέας και τα ξακουστά Μοναστήρια μας.

Δεν ισχύουν , ψίθυροι ότι τάχα ο Αγοραστός έχει…” διαγράψει” την Αργιθέα από τον χάρτη της Θεσσαλίας!
Σύντομα ,θα έχουμε θετικές εξαγγελίες και για άλλους χωματόδρομους Διαπεριφερειακής σημασίας!
Η Παναγία Σπηλιώτισσα και η Αγιά Σωτήρα Βραγκιανών ,θα κάνουν το θαύμα τους και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος!…

• Η δημοσιότητα των θετικών έργων , ενισχύει την ψυχολογία των Αργιθεατών και τη δουλειά αυτή πρέπει να την οργανώνει η Δημοτική Αρχή μέσω του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας ( που δυστυχώς υπολειτουργεί).

* Ώφειλε ,μέσω φωτογραφικού υλικού με drones , να είχε προβάλλει και τα άριστα έργα που γίνονται στην πρώτη εργολαβία Ασφαλτόστρωσης έως Λίμνη Στεφανιάδας ( εργολάβος Χρήστος Κατσιάβας).

Τις βλάβες που υπάρχουν λόγω Ιανού στα δίκτυα της Ανατολικής Αργιθέας…

Τις τυχόν αποκαταστάσεις που έχουν γίνει….

* Τη δυσκολία μετακίνησης των μικρών μαθητών από Ρόγκια Βραγκιανών έως σχολεία Ευρυτανίας, καθημερινά σε δύσβατους χωματόδρομους….

Να δεί την κατάσταση ο ίδιος ο Περιφερειάρχης μας….

* Οι χιλιάδες Αργιθεατες είμαστε ανά την Ελλάδα , διάσπαρτοι , θέλουμε διακαώς να μαθαίνουμε τα νέα για τα γενέθλια χώματα!

-Δεν σταματά η ζωή…η πολιτική δράση,η συλλογική προσπάθεια, με τίποτα!

Φερόμαστε υπεύθυνα απέναντι στην πανδημία…..

Μένουμε όρθιοι και αγωνιζόμαστε για ένα φωτεινό αύριο στην ορεινή Αργιθέα !!!

• Ηράκλειτος:” Αν δεν ελπίζεις στο ανέλπιστο …δεν θα το βρεις ποτέ σου”!

Δημήτρης Παπακώστας/20-11-2020




Total
0
Shares
Previous Article
covid Dimos Argitheas 20.11

Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για τον κορωνοϊό στα Βραγκιανά

Next Article
Agorastos Seretis espa nosokomeia covid

Κ. Αγοραστός: Ακόμη 7,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 για κλίνες Covid-19 και προσλήψεις στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας