12χρονη μαθήτρια του Δ.Ω.Κ. στο 19ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Πιάνου και Μουσικών Συνόλων


Συμμετοχή μαθήτριας του ΔΩΚ στο 19ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Πιάνου και Μουσικών Συνόλων

Το Σάββατο 26 Μαϊου η 12χρονη μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας Γλυκερία Τσίπρα (τάξη Γιώτας Καραγιάννη) έλαβε μέρος στο 19ο πανελλήνιο σεμινάριο πιάνου και μουσικών συνόλων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο σεμινάριο διοργανώνεται από το Ωδείο ”Ιωάννα Συγγελάκη” στην Αθήνα σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης πιανίστα και μαέστρο Δημήτρη Τουφεξή.

Η 12χρονη Γλυκερία Τσίπρα συνέπραξε με την συμφωνική ορχήστρα του σεμιναρίου και ερμήνευσε  το Α΄μέρος από το Κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε Ρε μείζονα του J.Haydn και έλαβε θερμά συγχαρητήρια για την άψογη συμμετοχή της από τον μαέστρο κ. Δημήτρη Τουφεξή, τους μουσικούς της ορχήστρας και τους υπεύθυνους του σεμιναρίου ενώ απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Τα κονσέρτα για πιάνο και ορχήστρα είναι δεξιοτεχνικά έργα με ιδιαίτερες καλλιτεχνικές απαιτήσεις που παίζονται στις πτυχιακές ή διπλωματικές εξετάσεις των σπουδαστών πιάνου.

Η συμμετοχή για τρίτη συνεχή χρονιά στο παραπάνω σεμινάριο με τόσο υψηλού επιπέδου έργα δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας- και συγκεκριμένα στην 12χρονη συμμετέχουσα Γλυκερία Τσίπρα – να διευρύνουν τους μουσικούς τους ορίζοντες αποδεικνύοντας πως το επίπεδο σπουδών στο Δημοτικό μας Ωδείο  είναι εφάμιλλο με  αυτό των μεγαλύτερων ωδείων της χώρας.

Δήμος Καρδίτσας – Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων


Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση του Δημάρχου Καρδίτσας με το Δήμαρχο Λεμεσού

Next Article

Προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καρδίτσας

Total
0
Share