Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

1,2,3,….ΝΕΚΡΑ ΣΚΥΛΙΑ από φόλες στο Μουζάκι.

Πληροφορηθήκαμε πως στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου του Μουζακίου

.

 Πληροφορηθήκαμε πως στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου του Μουζακίου έχει γεμίσει φόλες που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο 3 σκυλιών μέχρι στιγμής. Προφανώς, για άλλη μία φορά, κάποιος επιτήδειος αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του όσον αφορά τα αδέσποτα ζώα.

 Η εξόντωση των μη ανθρώπινων ζώων είναι μια πάγια τακτική, που είτε εκτελείται από την εξουσία είτε από τους πολίτες, στόχο έχει να καθαρίζει τους δρόμους από τη «βρωμιά» των αδέσποτων.

Παρότι για πολλούς μπορεί να αποτελεί μια μεμονωμένη πράξη αγανάκτησης ή μισαλλοδοξίας, πρόκειται για μια έκφανση της ευρύτερης νοοτροπίας των «καθαρών και αποστειρωμένων» πόλεων. Αυτή η νοοτροπία, που επικρατεί στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες στοχεύει στον αποκλεισμό στοιχείων της φύσης που παρεκκλίνουν από κάθε τι τεχνητό, ελεγχόμενο και προκαθορισμένο, που παρεκκλίνουν από μια κοινωνία αυστηρώς τυποποιημένη. Είναι αυτή λοιπόν που «καθαρίζει» τους δρόμους από τα αδέσποτα και παράλληλα επενεργεί έτσι στις ανθρωπινές ζωές τοποθετώντας τες σε καλούπια δημιουργώντας φόβο, αδιαφορία και αλλοτρίωση από μια σχέση με κάθε τι φυσικό.

 Δυστυχώς, τα ζώα έχουν γίνει έρμαια αυτών των ανθρώπων, αν μπορεί κανείς να τους αποκαλεί «ανθρώπους». Καλό θα ήταν πριν προβούν στην έσχατη λύση της εγκληματικής ενέργειας, που ονομάζεται «φόλα» ας αναρωτηθούν πως τα ζώα κατέληξαν αδέσποτα στο δρόμο. Από παρθενογένεση; Από επιλογή των ζώων για αδέσποτη ζωή; Κάποιο «ανθρώπινο» χέρι παράτησε, εγκατέλειψε, ανάγκασε το ζώο στην αδέσποτη ζωή. Κι εκεί θα πρέπει να στραφεί κάθε φόλα….

 Πάντως, σε τέτοιες περιπτώσεις, όσοι γνωρίζουν , θα πρέπει να προβαίνουν σε καταγγελίες είτε στον Φιλοζωικό Σύλλογο Καρδίτσας  είτε κατευθείαν στο Αστυνομικό Τμήμα, ώστε να λαμβάνονται τα μέτρα που ο νόμος προβλέπει και βέβαια, να επιβάλλονται οι αυστηρές κυρώσεις σε όσους θανατώνουν ή κακοποιούν ζώα.

( ΦΕΚ ΝΟΜΟΥ Ν. 4039/2012 (ΦΕΚ 15 Α΄) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 46 του Ν.4235/14 (ΦΕΚ 32 Α΄)


ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

IMG 20180808 034852 959

IMG 20180808 034852 960

IMG 20180808 034852 961




Total
0
Shares
Previous Article

Φιλανθρωπικοί αγώνες Βατσουνιάς

Next Article

Κώστας Τσιάρας: Σε πολιτική παράκρουση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ