11η Γιορτή αντιφωνικού δημοτικού τραγουδιού και χορού

 

Την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 ώρα 7.30 μ.μ. στα Λουτρά Σμοκόβου

Μια σημαντική για την παράδοση του τόπου μας γιορτή που πλέον έχει καταστεί θεσμός για τα Θεσσαλικά και όχι μόνο πολιτιστικά δρώμενα, συνεχίζει τη δραστηριότητά της, αυτή τη φορά από τα Λουτρά Σμοκόβου και με τη συμμετοχή του Συλλόγου Μορφοβουνιωτών Καρδίτσας, του  Συλλόγου Αηδονοχωριτών Καρδίτσας, της Ομάδας Κ.Α.Π.Η. Σμοκόβου, του Λαογραφικού Αρχαιολογικού Συλλογου Οξυάς « Το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας» και  του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάφων. Συλλόγων, ο καθένας εκ των οποίων έχει αναλάβει να παρουσιάσει  τα καλύτερα  στοιχεία της πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής του που σχεζίζονται με το παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι.

Οι συμμετέχοντες Σύλλογοι, που διατηρούν μερικές από τις σπάνιες σήμερα ανά την Ελλάδα ομάδες αντιφωνικού δημοτικού τραγουδιού, θα τραγουδήσουν αντιφωνικά και θα χορέψουν παλαιά δημοτικά τραγούδια, που ακούγονταν στις μεγάλες γιορτές, τα πανηγύρια και τους γάμους στα χωριά σε περασμένες δεκαετίες και που για φέτος θα είναι αφιερωμένα, κυρίως, στην αγάπη και στον έρωτα.

Παράλληλα, παραδοσιακή δημοτική ορχήστρα αποτελούμενη από τους νέους μουσικούς : Δέσποινα Καρρά στο τραγούδι, Δημήτρη Καραβίδα στο κλαρίνο, Μανώλη Καραβίδα στο βιολί και Περικλή Ζήση στο λαούτο θα παρουσιάζει στα ενδιάμεσα του προγράμματος των Συλλόγων, τοπικά δημοτικά τραγούδια, ενώ θα συμβάλει και στο γλέντι για όλους  που θ’ ακολουθήσει στο τέλος της εκδήλωσης.

Τις εκδηλώσεις της προσεχούς Κυριακής οργανώνει  ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων, η Ομάδα του Κ.Α.Π.Η. Σμοκόβου και η Συντονιστική Επιτροπή των συμμετεχόντων Συλλόγων με την υποστήριξη του Δήμου Σοφάδων –Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Total
0
Shares